Tie najlepšie recepty na jednohubky na Silvestra nájdete všetky tu na jednom mieste. Urobte si kráľovské pohostenie!

Blíži sa najväčšia a zároveň posledná párty tohto roku a vy stále neviete, čo prestrite na stôl?

Jednohubky patria k obľúbeným špecialitám, ktoré u vás nesmú chýbať, a pokiaľ sa tento rok neviete rozhodnúť, ktorý recept vyskúšať, prinášame vám všetky na jednom mieste!

Nakúpte viac rožkov, pretože tieto recepty na silvestrovské jednohubky budete chcieť vyskúšať všetky.

Lososové kúsky na panvici so sladkokyslou omáčkou

Losos je vynikajúci doplnok na každý stôl, jeho vláčna, napriek tomu výrazná chuť dokáže pozdvihnúť každý pokrm. Nesklame ani ako jednohubka.

Ak ste ešte jednohubky s lososom nevyskúšali, je na to pravý čas. Budete uchvátení a vaši hostia tiež. Inšpirujte sa napríklad našim receptom na voňavého lososa priamo z panvice, ktorý môže vašich hostí uchvátiť ako lahodné sústo, ktorého sa nebudú môcť nabažiť.

Ingrediencie:

  • losos – akýkoľvek druh
  • sójová omáčka (alebo bezlepková – tamari)
  • sezamový olej
  • med (alebo javorový sirup či hnedý cukor)
  • repkový olej
  • nepovinné prísady: sriracha alebo iná pálivá omáčka, zelená cibuľka a sezamové semienka na ozdobu

Postup práce:

  • Najprv lososa nakrájajte na kocky.
  • Zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej a med (prípadne aj srirachu) a prelejte tým lososa.
  • Premiešajte, aby sa obalil.
  • Voliteľne: V tejto fáze môžete lososa marinovať 30 minút až 6 hodín v chladničke a občas ho premiešať. Tým sa zvýrazní chuť, ale pokiaľ nemáte čas na marinovanie, môžete pokračovať podľa receptu.
  • Rozpáľte veľkú panvicu a pridajte olej.
  • Kúsky lososa vyberte na panvicu pomocou klieští, aby omáčka zostala v miske.
  • Lososa opekajte kožou dole (ak má kožu) 2-3 minúty, potom ho otočte a opekajte 2-3 minúty z druhej strany alebo kým nie je úplne prepečený.
  • Do panvice nalejte zvyšnú omáčku a jemne ju premiešajte, aby sa losos obalil.
  • Podávajte ozdobeného zelenou cibuľkou a sezamovými semienkami.
zdroj: www.bowlofdelicious.com

Vynikajúce jednohubky s lososom nájdete v našom podrobnom sprievodcovi, kde vyhľadáte množstvo ďalších skvelých rád a tipov na jeho využitie v kuchyni.

Nivová nátierka s ricottou

Niva je obľúbenou surovinou do nátierok aj na jednohubky pre svoju pikantnú chuť. Vyskúšajte jedinečné nivové jednohubky, ktoré vám padnú do noty a budete ich chcieť mať tento rok na stole úplne všetky.

My vám teraz prinášame skvelý odľahčený recept s ricottou, šunkou a čerstvou bazalkou, ktorý si zamilujete.

Ingrediencie:

  • 100 g kvalitnej šunky, môže byť aj prosciutto
  • 5-6 lístkov čerstvej bazalky
  • 2 lyžice strúhanej nivy
  • 50 g mascarpone
  • 1 lyžica panenského olivového oleja
  • 100 g ricotty
  • soľ, korenie

Postup práce:

  • Šunku si nakrájajte na drobné kúsky.
  • Bazalku si umyte a pripravte.
  • Ricottu, mascarpone, olej a nivu dajte do chopperu alebo využite ponorný mixér a ušľahajte do hladka.
  • Do hotovej nátierky zamiešajte ešte šunku a nakrájanú bazalku.
  • Dochuťte soľou a korením.
zdroj: forksandfolly.com

Vynikajúca chuť nivy bude dominovať aj tohtoročnému Silvestru, tak si pripravte chuťovky s nivovou nátierkou podľa svojho gusta a vychutnajte si ich do posledného kúska.

Viac receptov na jednohubky s nivou rozšíri obzory vám a vašim hosťom. Zvýšte množstvo podávaných pokrmov na stole. Nebudete môcť odolať!

Taquitos s portobello hubami a smotanovým syrom

Ešte ste o jednohubkách z tortilly nepočuli? To je veľká škoda, pretože sú vynikajúce a vy ich musíte tento rok pridať na váš silvestrovský jedálniček. Inšpirujte sa nasledujúcim receptom, ručíme za to, že sklamaní nebudete.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 250 g veľkých šampiňónov portobello bez žiabier, jemne nasekaných
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky čerstvého korenia
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 balenie smotanového syra
  • 125 g plnotučného syra ricotta
  • 10 múčnych tortill
  • olej na vyprážanie

Postup práce:

  • Rozohrejte si olej v panvici.
  • Pridajte huby a smažte ich 4 minúty.
  • Pridajte korenie – oregano, tymian, soľ a korenie, smažte, kým huby nezhnednú.
  • Nechajte huby vychladnúť.
  • Zmiešajte smotanový syr s ricottou a pridajte huby.
  • Na spodnú polovicu tortilly zmes rozotrite a dobre zrolujte, je možné zaistiť špáradlami.
  • Vymažte pripravené taquitos v oleji dozlatista.
  • Pokladajte na papierové utierky a vysušte od oleja.
zdroj: www.tasteofhome.com

Ak vás recept zaujal, máme pre vás dobrú správu. Pripravili sme pre vás ďalšie recepty na tortillové jednohubky, ktoré ozdobia vašu silvestrovskú tabuľu.

Pochúťky z lístkového cesta so syrom a sezamom

Viete, po čom sa u vás doslova zapráši? Po jednohubkách z lístkového cesta, ktoré sú vždy skvelé, chutné a rýchlo preč! Prinášame vám vynikajúci recept, ktorý z vás urobí exkluzívneho šéfkuchára. Pritom bude všetko hotové, než poviete obuvník!

Ingrediencie:

  • 1 mrazené lístkové cesto
  • 1 ľahko rozšľahané vajce
  • 1/2 hrnčeka jemne nastrúhaného čedaru
  • 1 1/2 lyžice čierneho sezamu

Postup práce:

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Vyložte plech papierom na pečenie.
  • Z cesta vykrajujte malé kolieska alebo ľubovoľné drobné tvary a skladajte na pripravený plech.
  • Pripravené jednohubky potrite vajcom.
  • Posypte každý kúsok syrom a tiež sezamom.
  • Pečte cca 15 minút, kým cesto nezezlátne a nenafúkne sa.
zdroj: www.taste.com.au

Prezrite si top tipy na fantastické jednohubky z lístkového cesta a osmelte sa tento rok pripraviť na Silvestra niečo unikátne.

Silvestrovské mini burgre pre deti

Sú síce veľakrát v posteli na Silvestra oveľa skôr ako vy, napriek tomu patria k najnáročnejším stravníkom, ktorí k vášmu stolu zasadnú. Pripravte im výborné a originálne jednohubky pre deti, ktoré im vyvolajú úsmev na tvári.

Ingrediencie:

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 plátky syra čedar
  • 4 krajce bieleho chleba
  • 2 polievkové lyžice pripraveného šalátového dresingu (napr. Thousand Island)
  • 2 cibule nakrájané na tenké plátky
  • 4 mladé uhorky nakrájané na tenké plátky
  • 3 cherry paradajky nakrájané na tenké plátky

Postup práce:

  • Z hovädzieho mäsa vytvarujte dvanásť placiek s priemerom jedného palca.
  • Položte ich na tanier vhodný do mikrovlnnej rúry vyložený papierovými utierkami.
  • Prikryte ďalšou papierovou utierkou, mikrovlnnú rúru zapnite na najvyšší výkon na 1 minútu, kým mäso nezmení farbu.
  • Nakrájajte si syr na malé kúsky zodpovedajúce kúskom mäsa.
  • Z každého plátku chleba vykrojte okrúhlym vykrajovačom 6 koliesok.
  • Polovicu koliesok chleba potrite dresingom (môžete nahradiť aj inou omáčkou alebo kečupom).
  • Na vykrojený krajček vrstvite v poradí: mäso, syr, cibuľa, uhorka a paradajka.
  • Vrch prekryte ďalšou časťou chleba a spevnite špáradlom.
zdroj: www.tasteofhome.com

Pre vašich najmenších sa môžete naozaj vyšantiť v tom, čo im podstrojíte. Tento, ale aj množstvo ďalších receptov na jednohubky pre deti, nájdete v našom inšpiratívnom sprievodcovi.

Olivové crostini priamo do úst

Olivy jednoznačne na sviatočný stôl patria. Chutia skvele, sú obľúbené a na popíjanie sedia ako nič iné. Pripravte si olivové jednohubky pre gurmánov podľa našich receptov.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky čiernych olív bez kôstky
  • 1/2 šálky zelených olív s papričkou
  • 2 stredné strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 4 lyžice masla
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 1/2 šálky nastrúhaného syra Monterey jack/čedar
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate (možno vynechať alebo dať sušenú)
  • 1 bageta

Postup práce:

  • V chopperi alebo robote rozdrvte zmes olív s cesnakom.
  • Potom preložte zmes do misky.
  • Pridajte k olivám parmezán, maslo, olivový olej a spracujte na pastu.
  • Do pasty primiešajte ešte syr Monterey jack alebo čedar podľa možností.
  • Bagetu nakrájajte na kolieska a potrite olivovou zmesou.
  • Pečte v rúre, kým sa nevytvoria bublinky, ktoré ľahko zhnednú.
  • Podávajte ihneď, ideálne priamo z rúry.
olivové crostini zapečené v rúre
zdroj: tmbidigitalassetsazure.blob.core.windows.net

Zaujal vás tento recept? Tak práve preto sme ich pripravili celý komplet, inšpirujte sa našimi jednohubkami s olivami a pripravte si vynikajúci pokrm u vás doma.

Zelerový šalát s ananásom

Zeler je vynikajúca prísada do nátierok a tiež jednohubiek. Neveríte? Vyskúšajte! Ručíme za to, že ak nad ním vaša polovička vyhŕňa nos, ani nespozná, že sú na stole jednohubky zo zeleru.

Teraz sme si pre vás pripravili tip na vynikajúcu zelerovú nátierku s ananásom. Ešte skôr, ako ju zavrhnete, vyskúšajte, pretože vaši blízki aj hostia po nej budú šalieť bez toho, aby ste im priznali, čo ste pridali za ingrediencie.

Ingrediencie:

  • 1 pohár/plechovka strúhaného sterilovaného zeleru
  • 1 konzerva kukurice
  • 200 g šunky
  • 250 ml majonézy
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 ananás v konzerve
  • pór
  • soľ a korenie

Postup práce:

  • Šunku nakrájajte na prúžky, syr nastrúhajte najemno a pór si nakrojte na kolieska.
  • Zeler sceďte a pripravte si ho do misky.
  • Na zeler do misky skladajte jednotlivé ingrediencie podľa poradia – zeler, kukurica, šunka, majonéza, ananás, pór a syr.
  • Pripravenú zmes nechajte takto do druhého dňa odležať.
  • Šalát nie je nutné dochucovať, ale v prípade potreby užite soľ a korenie.
zdroj: i.pinimg.com

Zeler sa dá v kuchyni využiť na veľmi veľa spôsobov. Okrem toho klasického aj ten stopkatý, a tak sa nám stáva surovinou pre rôznorodé recepty. Pripravili sme pre vás ďalšie zelerové jednohubky, ktoré vás inšpirujú.

Začnite svoje pohostenie na Silvestra plánovať s predstihom a nebudete ľutovať. S receptami na jednohubky, ktoré vám prinášame, toho totiž budete chcieť stihnúť skutočne veľa. Či už pripravujete pochúťky pre svoju rodinu alebo plánujete bezchybný večierok, rozhodne naše recepty na silvestrovské jednohubky oceníte. Vstúpte do ďalšieho roka s plným bruchom!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavriet reklamu