Výborné recepty na krémy z kondenzovaného mlieka na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Pátrate po tých najlepších receptoch na krémy zo salka?

Hľadáte niečo jednoduché, rýchle, ale zároveň veľmi chutné?

Preskúmajte nasledujúce postupy, ktoré vám pomôžu vytvoriť tie najlepšie dobroty z kondenzovaného mlieka!

Karamelový salko krém

Karamelová hmota je známou prísadou do tort a dezertov. Tento krém môžete použiť aj cez Vianoce do cukroviniek.

Inšpirujte sa jednoduchým receptom!

Ingrediencie

  • 2 šálky salka
  • 3/4 šálky bieleho alebo trstinového cukru
  • 1/2 kocky masla
  • voliteľné dochucovadlá – napr. vybrané semienka z vanilkového struku alebo lyžica kakaa
  • pol lyžičky soli

Postup

  • V hrnci alebo na panvici utrite maslo s cukrom. Varte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí v masle.
  • Potom prilejte kondenzované mlieko a všetko spoločne premiešajte.
  • Zmes varte asi 30 minút, alebo pokiaľ nedosiahnete správnu konzistenciu. Mala by byť pomerne hustá, ale ľahko roztierateľná.
  • Po celú dobu musíte zmes sledovať a pomerne často miešať. Tým zaistíte, že zmes bude rovnorodá a nebude sa pripaľovať.
  • Pokiaľ chcete krému dodať zvláštnu chuť, môžeme doň na samom konci varenia vmiešať kakao, vanilku alebo iné prísady.
  • Váš karamelový krém zo salka je hotový!
zdroj: haps.pl

Z karamelu môžete vytvoriť nielen náplň, ale aj polevu. Preskúmajte polevy na vianočné cukrovinky, medzi ktorými nájdete aj tú karamelovú.

Krém z kondenzovaného mlieka a šľahačky bez masla

Hľadáte recept na krém, ktorým by ste ozdobili svoj dezert alebo cukrovinky tak, aby pôsobili vzdušne?

Vyskúšajte recept na nadýchaný krém, ktorý vyzerá ako zasnežená krajina.

Ingrediencie

  • 300 g salka
  • 300 g minimálne 20% smotany
  • 1 g vanilínového cukru
  • 1 lyžička koňaku

Postup

  • Šľahajte smotanu mixérom, ale opatrne, nie dlhšie ako 3 minúty – mohli by ste šľahačku prešľahať a ona by nakoniec nebola nadýchaná, ale skôr tekutá.
  • Potom bez toho, aby ste prestali šľahať, pridajte po častiach kondenzované mlieko. Nakoniec prisypte vanilku a pridajte brandy. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Niekedy sa môže stať, že je krém zo salka a smotany tekutý. V takom prípade môžete situáciu vylepšiť maslom. Vyšľahajte 200 g masla do sviežej peny a postupne do neho, po malých dávkach, pridávajte tekutú smotanu. Výsledkom je kyslý krém z kondenzovaného mlieka a masla, ktorý je možné použiť aj do akýchkoľvek dezertov.
zdroj: gotujmy.pl

Krém zo salka a masla

Vyskúšajte tento lahodný a ľahký maslový krém s kondenzovaným mliekom, ktorým môžete napríklad ozdobiť sviatočnú tortu, koláč alebo cupcaky.

Krém je veľmi hutný, takže z neho môžete vytvoriť tvary, ako sú napríklad kvetinky. Krém drží svoj tvar, aj keď nie je vychladený.

Ingrediencie

  • 200 g mäkkého masla
  • 200 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • potravinárske farbivo (nepovinné)

Postup

  • Mäkké maslo (ale nie príliš mäkké) utrite mixérom do svetlej a nadýchanej peny. Šľahajte asi 7 minút.
  • Prilejte kondenzované mlieko a šľahajte ešte niekoľko minút.
  • Počas šľahania pridajte potravinárske farbivo (nie je to povinné). Zmes má ľahko žltkastú farbu, preto, ak by ste chceli získať biely krém, je nutné pridať biele potravinárske farbivo.
  • Hotovú zmes použite na zdobenie tort, koláčov alebo cupcakes.
Salko krém z masla
zdroj: slodkiblog.pl

Krém môžete použiť aj ako náplň do košíčkov.

Krém z kondenzovaného mlieka a mascarpone

Tento lahodný a extrémne jednoduchý krém je zaujímavý tým, že z neho môžete urobiť dva krémy. Buď sladučký vanilkový krém, alebo do neho môžete pridať kvapôčku brandy a dodať mu šmrnc. Recept s brandy ocenia predovšetkým muži alebo všetci, ktorí nemajú radi až príliš sladké dobroty.

Ingrediencie

  • 500 gramov mascarpone
  • 400 g kondenzovaného mlieka

Postup

  • Lyžicou premiešajte mascarpone, postupne pridávajte kondenzované mlieko a máte hotovo!
  • Krém môžete použiť aj na nepečené tvarohové torty, pokiaľ do neho pridáte trochu želatíny pre stabilitu hmoty.
Krém z kondenzovaného mlieka a mascarpone
zdroj: zrobtosmacznie.pl

Radi pri varení používate mascarpone? Potom sa pozrite aj na recept na guľôčky z lotus sušienok, do ktorých môžete mascarpone pridať.

Tvarohový krém zo salka

Tento recept je nielen obľúbeným u tvorcov tort, ale aj u všetkých, ktorí milujú tvaroh a len tak si občas radi pochutnajú na sladkej dobrote.

Postupujte podľa jednoduchého návodu a ohromte svojich hostí niečím jedinečným!

Ingrediencie

  • 300 g tvarohu
  • 150 g kondenzovaného mlieka
  • 200 ml 33% smotany

Postup

  • Potrebné množstvo tvarohu vložte do hlbokej nádoby a ponorným mixérom a rozmixujte do hladkej konzistencie.
  • Otvorte plechovku kondenzovaného mlieka. A postupne, doslova po lyžiciach, pridávajte do tvarohu a naďalej šľahajte ponorným mixérom do hladka.
  • V samostatnej hlbokej nádobe vyšľahajte, pomocou mixéra, potrebné množstvo smotany do nadýchanej hustoty a potom ju postupne pridávajte k skôr získanej zmesi.
  • Dôkladne premiešajte lyžicou alebo silikónovou stierkou.
  • Potom, pomocou mixéra, vyšľahajte do hladka.
  • Nádobu s hotovým krémom z tvarohu, smotany a kondenzovaného mlieka zakryte potravinovou fóliou, dajte do chladničky, aby sa úplne schladil a stabilizoval, asi na hodinu a pol. Môžete použiť podľa ľubovôle.
Poháre s krémom z tvarohu a Salka
zdroj: taste.htgetrid.com

Pudingový krém z kondenzovaného mlieka

V prípade, že milujete skutočne extra jemné krémy a zároveň máte obľubu v pudingu, môžete sa nechať inšpirovať receptom, ktorý je chuťovo neprekonateľný.

Pusťte sa do prípravy!

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica kravského mlieka
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 50 g masla
  • 1 polievková lyžica cukru kryštál
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej múky

Postup

  • Do mlieka pridajte cukor a múku. Dôkladne prešľahajte metličkou, kým nezmiznú hrudky.
  • Mlieko vložte do rajnice, priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým nezhustne. Počas varenia mlieko neustále miešajte, aby sa nepripálilo.
  • Do horúcej mliečnej zmesi nalejte kondenzované mlieko a pridajte zmäknuté maslo. Šľahajte mixérom, kým nebude zmes mäkká a vzdušná.
  • Po vychladnutí je puding z masla a kondenzovaného mlieka hotový a je možné ho použiť na domáci dezert alebo si na ňom pochutnať len tak.
Misa s pudingovým krémom z kondenzovaného mlieka
zdroj: taste.htgetrid.com

Milujete puding? Potom si ho doprajte cez Vianoce v hojnom množstve. Preskúmajte pudingové vianočné cukrovinky!

Uvedené recepty na krémy zo salka sú jemné, nadýchané a chuťovo úplne ohromujúce.

Ak hľadáte jednoduché krémy, ktorými by ste mohli vyplniť alebo ozdobiť cukrovinky, torty či nejaký dezert, sú postupy na uvedených riadkoch pre vás to pravé.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu