Pátrate po tých najlepších receptoch na krémy zo salka?
Hľadáte niečo jednoduché, rýchle, ale zároveň veľmi chutné?
Preskúmajte nasledujúce postupy, ktoré vám pomôžu vytvoriť tie najlepšie dobroty z kondenzovaného mlieka!
Karamelový salko krém
Karamelová hmota je známou prísadou do tort a dezertov. Tento krém môžete použiť aj cez Vianoce do cukroviniek.
Inšpirujte sa jednoduchým receptom!
Ingrediencie
- 2 šálky salka
- 3/4 šálky bieleho alebo trstinového cukru
- 1/2 kocky masla
- voliteľné dochucovadlá – napr. vybrané semienka z vanilkového struku alebo lyžica kakaa
- pol lyžičky soli
Postup
- V hrnci alebo na panvici utrite maslo s cukrom. Varte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí v masle.
- Potom prilejte kondenzované mlieko a všetko spoločne premiešajte.
- Zmes varte asi 30 minút, alebo pokiaľ nedosiahnete správnu konzistenciu. Mala by byť pomerne hustá, ale ľahko roztierateľná.
- Po celú dobu musíte zmes sledovať a pomerne často miešať. Tým zaistíte, že zmes bude rovnorodá a nebude sa pripaľovať.
- Pokiaľ chcete krému dodať zvláštnu chuť, môžeme doň na samom konci varenia vmiešať kakao, vanilku alebo iné prísady.
- Váš karamelový krém zo salka je hotový!
Z karamelu môžete vytvoriť nielen náplň, ale aj polevu. Preskúmajte polevy na vianočné cukrovinky, medzi ktorými nájdete aj tú karamelovú.
Krém z kondenzovaného mlieka a šľahačky bez masla
Hľadáte recept na krém, ktorým by ste ozdobili svoj dezert alebo cukrovinky tak, aby pôsobili vzdušne?
Vyskúšajte recept na nadýchaný krém, ktorý vyzerá ako zasnežená krajina.
Ingrediencie
- 300 g salka
- 300 g minimálne 20% smotany
- 1 g vanilínového cukru
- 1 lyžička koňaku
Postup
- Šľahajte smotanu mixérom, ale opatrne, nie dlhšie ako 3 minúty – mohli by ste šľahačku prešľahať a ona by nakoniec nebola nadýchaná, ale skôr tekutá.
- Potom bez toho, aby ste prestali šľahať, pridajte po častiach kondenzované mlieko. Nakoniec prisypte vanilku a pridajte brandy. Všetko dôkladne premiešajte.
- Niekedy sa môže stať, že je krém zo salka a smotany tekutý. V takom prípade môžete situáciu vylepšiť maslom. Vyšľahajte 200 g masla do sviežej peny a postupne do neho, po malých dávkach, pridávajte tekutú smotanu. Výsledkom je kyslý krém z kondenzovaného mlieka a masla, ktorý je možné použiť aj do akýchkoľvek dezertov.
Krém zo salka a masla
Vyskúšajte tento lahodný a ľahký maslový krém s kondenzovaným mliekom, ktorým môžete napríklad ozdobiť sviatočnú tortu, koláč alebo cupcaky.
Krém je veľmi hutný, takže z neho môžete vytvoriť tvary, ako sú napríklad kvetinky. Krém drží svoj tvar, aj keď nie je vychladený.
Ingrediencie
- 200 g mäkkého masla
- 200 g sladeného kondenzovaného mlieka
- potravinárske farbivo (nepovinné)
Postup
- Mäkké maslo (ale nie príliš mäkké) utrite mixérom do svetlej a nadýchanej peny. Šľahajte asi 7 minút.
- Prilejte kondenzované mlieko a šľahajte ešte niekoľko minút.
- Počas šľahania pridajte potravinárske farbivo (nie je to povinné). Zmes má ľahko žltkastú farbu, preto, ak by ste chceli získať biely krém, je nutné pridať biele potravinárske farbivo.
- Hotovú zmes použite na zdobenie tort, koláčov alebo cupcakes.
Krém môžete použiť aj ako náplň do košíčkov.
Zobraziť viac receptov
Krém z kondenzovaného mlieka a mascarpone
Tento lahodný a extrémne jednoduchý krém je zaujímavý tým, že z neho môžete urobiť dva krémy. Buď sladučký vanilkový krém, alebo do neho môžete pridať kvapôčku brandy a dodať mu šmrnc. Recept s brandy ocenia predovšetkým muži alebo všetci, ktorí nemajú radi až príliš sladké dobroty.
Ingrediencie
- 500 gramov mascarpone
- 400 g kondenzovaného mlieka
Postup
- Lyžicou premiešajte mascarpone, postupne pridávajte kondenzované mlieko a máte hotovo!
- Krém môžete použiť aj na nepečené tvarohové torty, pokiaľ do neho pridáte trochu želatíny pre stabilitu hmoty.
Radi pri varení používate mascarpone? Potom sa pozrite aj na recept na guľôčky z lotus sušienok, do ktorých môžete mascarpone pridať.
Tvarohový krém zo salka
Tento recept je nielen obľúbeným u tvorcov tort, ale aj u všetkých, ktorí milujú tvaroh a len tak si občas radi pochutnajú na sladkej dobrote.
Postupujte podľa jednoduchého návodu a ohromte svojich hostí niečím jedinečným!
Ingrediencie
- 300 g tvarohu
- 150 g kondenzovaného mlieka
- 200 ml 33% smotany
Postup
- Potrebné množstvo tvarohu vložte do hlbokej nádoby a ponorným mixérom a rozmixujte do hladkej konzistencie.
- Otvorte plechovku kondenzovaného mlieka. A postupne, doslova po lyžiciach, pridávajte do tvarohu a naďalej šľahajte ponorným mixérom do hladka.
- V samostatnej hlbokej nádobe vyšľahajte, pomocou mixéra, potrebné množstvo smotany do nadýchanej hustoty a potom ju postupne pridávajte k skôr získanej zmesi.
- Dôkladne premiešajte lyžicou alebo silikónovou stierkou.
- Potom, pomocou mixéra, vyšľahajte do hladka.
- Nádobu s hotovým krémom z tvarohu, smotany a kondenzovaného mlieka zakryte potravinovou fóliou, dajte do chladničky, aby sa úplne schladil a stabilizoval, asi na hodinu a pol. Môžete použiť podľa ľubovôle.
Pudingový krém z kondenzovaného mlieka
V prípade, že milujete skutočne extra jemné krémy a zároveň máte obľubu v pudingu, môžete sa nechať inšpirovať receptom, ktorý je chuťovo neprekonateľný.
Pusťte sa do prípravy!
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica kravského mlieka
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 50 g masla
- 1 polievková lyžica cukru kryštál
- 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
Postup
- Do mlieka pridajte cukor a múku. Dôkladne prešľahajte metličkou, kým nezmiznú hrudky.
- Mlieko vložte do rajnice, priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým nezhustne. Počas varenia mlieko neustále miešajte, aby sa nepripálilo.
- Do horúcej mliečnej zmesi nalejte kondenzované mlieko a pridajte zmäknuté maslo. Šľahajte mixérom, kým nebude zmes mäkká a vzdušná.
- Po vychladnutí je puding z masla a kondenzovaného mlieka hotový a je možné ho použiť na domáci dezert alebo si na ňom pochutnať len tak.
Milujete puding? Potom si ho doprajte cez Vianoce v hojnom množstve. Preskúmajte pudingové vianočné cukrovinky!
Uvedené recepty na krémy zo salka sú jemné, nadýchané a chuťovo úplne ohromujúce.
Ak hľadáte jednoduché krémy, ktorými by ste mohli vyplniť alebo ozdobiť cukrovinky, torty či nejaký dezert, sú postupy na uvedených riadkoch pre vás to pravé.