Tie najlepšie recepty na sviatočné makrónky na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Makrónky sú nádherné, moderné cukrovinky, ktoré sa skvele hodia aj na Vianoce.

Pripravujú sa až tesne pred Vianocami, sú totiž najlepšie, keď sú čerstvé.

Síce nejde o najľahšie pečenie, ale s našimi receptami na vianočné makrónky si ich hravo zvládne pripraviť takmer každý.

Tak poďme na to!

Vianočné mätové makrónky

Sviatočné červené makrónky plnené lahodným maslovým krémom s chuťou mäty a ozdobené polevou z bielej čokolády sú krásne jemné a rozplývajú sa v ústach. Ich príprava síce nie je úplne jednoduchá, ale za ten božský výsledok to stojí.

Čo budete potrebovať

Na škrupiny:

  • 140 g jemnej mandľovej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 100 g vaječných bielkov (asi 3 veľké bielky) izbovej teploty
  • 110 g extra jemného práškového cukru
  • 1-2 lyžičky červeného gélového potravinárskeho farbiva

Na ozdobu:

  • 110 g bielej čokolády, rozpustené
  • 3-4 lyžice drvených lízaniek candy cane (ak zoženiete – ideálne s mätovou príchuťou, prípadne použite dozdobenie podľa vlastnej voľby)

Na maslový krém:

  • 115 g masla, zmäkčeného
  • 240 g práškového cukru
  • 1 lyžička mätového extraktu

Postup

Škrupiny:

  • Vyložte si plech alebo 2 silikónovou pečúcou podložkou.
  • Do veľkej misky preosejte pomocou jemného sita mandľovú múku.
  • Všetkých veľkých kusov múky sa zbavte.
  • To isté urobte s práškovým cukrom.
  • Múku s cukrom šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Dajte bokom.
  • Do misy stolného mixéra dajte vaječné bielky a pomocou nástavca na šľahanie šľahajte na nízkej rýchlosti, kým sa nezačnú tvoriť mäkké vrcholy (cca 2 minúty).
  • Pridajte extra jemný cukor a zvýšte rýchlosť na strednú.
  • Akonáhle sa začnú tvoriť o niečo tuhšie špičky, zvýšte rýchlosť na vysokú.
  • Šľahajte na maximum, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy, asi 2 minúty.
  • Pridajte červené potravinárske farbivo a šľahajte, kým sa nezapracuje.
  • Vyberte misu zo stolného mixéra a navrch položte sitko.
  • Suchú zmes nasypte do sita a suché ingrediencie preosejte do pusiniek.
  • Pomocou gumovej stierky vmiešajte suché ingrediencie do pusiniek.
  • Dávajte pozor, aby ste pusinky nepremiešali a nevyfúkli.
  • Cesto je pripravené na použitie, keď zriedi tak, že s ním stierkou bude možné vykresliť osmičku.
  • Pridajte cesto do zdobiaceho vrecka so strednou až veľkou guľatou špičkou (ideálne 1 cm).
  • Na pripravený plech tvorte 2,5 – 4 cm malé kolieska cesta.
  • Potom, čo si pripravíte všetky kolieska, jemne niekoľkokrát poklepte plechom o pult, aby ste z makrónok odstránili prípadné vzduchové bubliny.
  • Pokiaľ nejaké vzduchové bubliny stále zostávajú, jemne ich prepichajte pomocou špáradla.
  • Predhrejte rúru na 150°C.
  • Zatiaľ čo sa rúra predohrieva, nechajte makrónky odležať.
  • Dôležité je, aby sa na nich vytvorila taká šupka, čo môže trvať od niekoľkých minút do hodiny.
  • Makrónky sú pripravené na pečenie, keď sa ich ľahko dotknete a cesto sa vám nebude lepiť na prst.
  • Pečte 15-20 minút.
  • Po 15 minútach ich skontrolujte a pokiaľ nie sú hotové, pokračujte v pečení, ale kontrolujte ich už každú minútu.
  • Makrónky sú hotové, keď sú vršky pevné a netrasú sa.
  • Než makrónky zložíte zo silikónovej podložky, nechajte ich úplne vychladnúť.

Zdobenie:

  • Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
  • Vršky polovice makrónok ponorte do rozpustenej bielej čokolády a posypte drvenými lízankami, ak máte.
  • Dajte do chladničky stuhnúť.
  • Pripravte si krém.
  • Pridajte maslo do stolného mixéra vybaveného nástavcom na šľahanie.
  • Šľahajte na maximum, kým maslo nezdvojnásobí svoj objem a nebude vyzerať ľahko a nadýchane.
  • Zapnite mixér na minimum a pomaly pridávajte práškový cukor.
  • Šľahajte, kým sa úplne nezapracuje, potom pridajte mätový extrakt.
  • Šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Vložte maslový krém do zdobiaceho vrecka s 1 cm guľatou špičkou.
  • Naneste maslový krém na spodné polovice škrupín (neozdobených) a priklopte ozdobenými vrškami.
  • Dajte cez noc do chladničky,
  • Dobrú chuť!
Červené makrónky plnené maslovým krémom s chuťou mäty a ozdobené polevou z bielej čokolády a posypkami.
www.aheadofthyme.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na snehové pečivo , ktorými potešíte nielen seba, ale aj svoju rodinu a návštevy.

Vanilkové makrónky plnené krémom

Tieto vianočné makrónky sú skvelými cukrovinkami, ktorým na sviatky zapôsobíte! Vanilkové škrupiny plnené a zdobené maslovým krémom sú dokonale krehké a zmiznú vám z tanierov ako prvé!

Čo budete potrebovať

Na vanilkové škrupiny:

  • 100 g mandľovej múky
  • 105 g práškového cukru
  • 3 veľké bielky, izbové teploty
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička pasty z vanilkového struku (alebo extraktu)

Na vanilkový krém:

  • 113 g masla, izbové teploty
  • 240 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu alebo pasty z vanilkového struku
  • 2 lyžice smotany na šľahanie, izbové teploty

Na polevu:

  • 90 g práškového cukru
  • 1 lyžička sušených bielkov
  • 1 a 1/2 lyžice vody

Dekorácia:

  • zvyšok maslového krému
  • zelené gélové potravinárske farbivo
  • tmavo modré gélové potravinárske farbivo
  • čierne gélové potravinárske farbivo
  • posypky

Postup

Vanilkové škrupiny:

  • Mandľovú múku a práškový cukor preosejte a dajte bokom.
  • Rozohrejte malý hrniec s vodou na sporáku a pripravte si vodný kúpeľ.
  • Vaječné bielky a kryštálový cukor dajte do misy, tú dajte nad malý hrniec s vodou a šľahajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a bielky nespenia.
  • Zložte z platne a pomocou stolného mixéra s nástavcom na šľahanie pri vysokej rýchlosti šľahajte bielky a cukor, kým sa nevytvoria tuhé špičky, asi 2 minúty.
  • Pridajte vanilkovú pastu a niekoľko sekúnd šľahajte, kým sa úplne nezapracuje.
  • K pusinkám preosejte zmes mandľovej múky a práškového cukru a vmiešajte ju pevnou stierkou tak, že dvakrát stierkou obkrúžite misu a potom trikrát pretrite zmes zhora.
  • Tento postup opakujte, kým nebude vmiešaná celá sypká zmes.
  • Pomocou zdobiaceho vrecka s malou guľatou zdobiacou špičkou robte kruhy o veľkosti cca 4 cm na plechy vyložené papierom na pečenie, asi 5 cm od seba.
  • Niekoľkokrát poklepte plechom o pult, aby ste z cesta odstránili všetky vzduchové bubliny použite špáradlo na odstránenie vzduchových bublín, ktoré sú viditeľné a nemiznú).
  • Nechajte chvíľu oddýchnuť a predhrejte rúru na 150 stupňov.
  • Pečte jeden plech po druhom v strede rúry po dobu 13 minút.
  • Vyberte plech z rúry a nechajte škrupiny na plechu úplne vychladnúť.

Maslový krém:

  • Vo veľkej mise šľahajte maslo pri plnej rýchlosti, pokiaľ nebude bledé a nadýchané, 2–3 minúty.
  • Pridajte práškový cukor a šľahajte pri nízkej rýchlosti, kým sa nespoja s maslom.
  • Oškriabte okraj misy a pokračujte v šľahaní stredne vysokou rýchlosťou, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nebude nadýchaná.
  • Pridajte vanilku, vlejte 2 lyžice smotany a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Ak chcete jemnejší krém, pridajte navyše 1 lyžicu smotany na šľahanie a šľahajte, kým sa úplne nespojí so zvyškom krému.

Poleva:

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na polevu v mise a pomocou elektrického mixéra šľahajte pri plnej rýchlosti 2-3 minúty, kým nebude poleva hladká a nadýchaná.

Zdobenie:

  • Zafarbite zvyšky maslového krému veľkým množstvom zeleného, ​​tmavo modrého a čierneho farbiva, aby ste získali temnú lesnú zelenú farbu na stromy a vence.
  • Na ozdoby z maslového krému použite zdobiacu hviezdu a potom len tvorte vence a vianočné stromčeky.
  • Než maslový krém zaschne, nezabudnite ozdobiť posypkami.
  • Na polevu použite úzku zdobiacu špičku a robte drobné bodky na vencoch a vianočných stromčekoch.
  • Z polevy môžete tiež vykúzliť krásne snehové vločky viď foto nižšie.
  • Pred zaschnutím opäť nezabudnite ozdobiť posypkami.
  • Užite si to!
Vanilkové škrupiny plnené a zdobené maslovým krémom.
www.baranbakery.com

Chcete tento rok zladiť celú domácnosť vo vianočnom štýle? Je pre vás dôležitá kvalita a pohodlie?
Inšpirujte sa pri našej recenzii vianočných obliečok .

Makrónky s perníkovou príchuťou

Krásne a lahodné makrónky s perníkovým korením ohromia vaše chuťové bunky. Môžete si ich ozdobiť bielou čokoládou a vianočnými posypkami viď foto nižšie a nielen deti sa po nich budú môcť utĺcť!

Čo budete potrebovať

Na škrupiny:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 4 g sušených vaječných bielkov
  • 100 g vaječných bielkov
  • 105 g mandľovej múky
  • 105 g práškového cukru
  • 1/4 lyžičky mletého sušenej zázvoru
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého nového korenia
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 3 g kakaa (voliteľne)
  • hnedé a žlté gélové potravinárske farbivo

Na krém:

  • 170 g preosiateho práškového cukru
  • 4 lyžice zmäknutého masla
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lyžičky trstinovej melasy
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1-2 lyžice mlieka (voliteľne na zriedenie)
  • biela čokoláda na ozdobu
  • vianočné posypky na ozdobu

Postup

Škrupiny:

  • Pripravte si zdobiace vrecko s veľkou okrúhlou špičkou cca 0,6 cm.
  • Dva plechy vyložte papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou.
  • Odmerajte si všetky ingrediencie.
  • Preosejte práškový cukor a mandľovú múku spolu s kakaom a korením do misy a dajte bokom.
  • Zahrievajte rúru na 150 ° C 60 až 90 minút, čo pomáha s kolísaním teploty. Predhrievam rúru na 30 až 45 minút.

Snehové pusinky:

  • Dajte misku nad hrniec so sotva vriacou vodou.
  • Do misky dajte cukor a sušené bielky.
  • Prešľahajte.
  • Pridajte bielky a šľahajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  • Zaberie to niekoľko minút.
  • Uistite sa, že sa dno misky nedotýka vriacej vody, pretože nechcete, aby sa bielky uvarili.
  • Cukrový sirup neprehrievajte, len chcete rozpustiť cukor.
  • Preneste sirup do misy stolného mixéra.
  • Šľahajte zmes pri nízkej rýchlosti po dobu asi 30 sekúnd, potom začnite postupne zvyšovať rýchlosť na strednú.
  • Šľahajte na strednom stupni jednu až dve minúty, kým zmes nezbelie a nezačne byť nadýchaná.
  • Zvýšte rýchlosť na stredne vysokú a šľahajte niekoľko minút, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Šľahanie môže trvať aj 13 až 15 minút.

Macaronage:

  • Do tuhých pusiniek vsypte preosiate suché ingrediencie.
  • V tomto okamihu pridajte gélové potravinárske farbivo.
  • Začnite zmes jemne skladať a pomocou špachtle v nej vytvorte písmeno J.
  • Akonáhle sa suché ingrediencie spoja s pusinkami, môžete z cesta začať vytláčať vzduch tak, že ho pri prekladaní pritlačíte k stranám misy.
  • Skladajte, pokiaľ nie je cesto lesklé a nemá hustú konzistenciu.
  • Vezmite lyžičku cesta a naneste ho na papier na pečenie alebo silikónovú podložku.
  • Počkajte chvíľu, aby ste videli, ako sa cesto chová.
  • Pokiaľ cesto zostane tuhé, tvorí špičku a neroztečie sa, cesto ešte trochu prekladajte a skúste znova.
  • Opäť naberte lyžičku cesta, naneste ho na papier na pečenie a ak sa trochu roztečie a hore bude lesklé a hladké, je hotové.
  • Dávajte pozor, aby ste ho nepremiešali.

Príprava škrupín:

  • Cesto preneste do zdobiaceho vrecka, ktorý hore uzavrite, aby cesto nezačalo vysychať.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie robte malé kruhy, vzdialené cca 5 cm od seba.
  • Niekoľkokrát poklepte plechom o pult.
  • Pomocou špáradla prepichnite vzduchové bubliny na povrchu škrupín.
  • Nechajte 20 – 40 minút odležať.

Pečenie:

  • Budete mať viac plechov a pečte vždy po jednom plechu.
  • Pečte 5 minút a potom plech otočte.
  • Pečte ďalších 15 až 20 minút.
  • Pokiaľ sa makrónky po upečení stále chvejú, ešte chvíľu pečte.
  • Než budete makrónky plniť, nechajte vychladnúť.

Krém:

  • Maslo šľahajte pri strednej rýchlosti v mise elektrického mixéra asi 1 minútu.
  • Mixér vypnite a pridajte všetok práškový cukor.
  • Na nízku rýchlosť šľahajte cukor a maslo, kým sa nespoja.
  • Zvýšte rýchlosť na strednú a šľahajte 1 – 2 minúty, kým nebude zmes krásne nadýchaná.
  • Pridajte vanilkový extrakt, melasu, zázvor, škoricu a muškátový oriešok.
  • Pokiaľ sa vám maslový krém zdá tuhý, pridajte mlieko.
  • Miešajte ďalších 30 – 45 sekúnd.
  • Ak sa vám maslový krém zdá príliš tekutý, pridajte viac preosiateho práškového cukru, kým nebude mať krém pevnú, ale hladkú a krémovú konzistenciu.
  • Krém naneste do zdobiaceho vrecka a naneste trochu na polovicu škrupín.
  • Spojte s druhou polovicou škrupín.
  • Hotové makrónky môžete pokvapkať bielou čokoládou, ktorá poslúži ako „lepidlo“ na vianočné posypky podľa vašej voľby.
  • Nechajte si chutiť!
Makrónky s perníkovým korením ozdobené bielou čokoládou a vianočnými poskypkami.
www.piesandtacos.com

Vianočné makrónky s čokoládovou náplňou

Oku lahodiace zelené makrónky s vianočnými posypkami plnené krémovou a bohatou náplňou z horkej čokolády si zamiluje celá vaša rodina a stanú sa hitom tohtoročných sviatkov!

Čo budete potrebovať

Na škrupiny:

  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 110 g vaječných bielkov (rozdelených na dve 55 gramové porcie)
  • 150 g kryštálového cukru
  • 45 ml vody
  • 10 kvapiek zeleného gélového potravinárskeho farbiva (voliteľne)
  • farebné vianočné posypky

Na náplň:

  • 170 g horkej čokolády, jemne nasekané
  • 170 g smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžice masla, zmäkčeného

Postup

Škrupiny:

  • 2-3 plechy vyložte papierom na pečenie.
  • Mandľovú múku a práškový cukor preosejte do misy a všetky veľké granule, ktoré ostali v site, vyhoďte.
  • Šľahajte, aby sa spojili.
  • Ak zostane veľa veľkých kúskov, dajte všetku múku a cukor do kuchynského robota a minútu mixujte, potom znova preosejte.
  • Pomocou stierky vmiešajte 55 g vaječných bielkov do suchých ingrediencií a vytvorte hustú pastu.
  • Do malého hrnca pridajte kryštálový cukor a vodu a zahrievajte na stredne vysokom plameni, kým cukrárskym teplomerom nenameriate teplotu 117 stupňov Celzia.
  • Medzitým, čo sa varí cukor, šľahajte ďalších 55 g vaječných bielkov, kým nespení a nezačnú sa v nich tvoriť malé pevné bublinky.
  • Akonáhle cukrový sirup dosiahne požadovanú teplotu, znížte rýchlosť mixéra a opatrne pridajte horúci sirup do vaječných bielkov.
  • Nechajte ho stekať pomalým prúdom pozdĺž strany mixovacej nádoby.
  • Akonáhle pridáte všetok sirup, zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte 3-4 minúty, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
  • Zastavte mixér a pridajte gélové potravinárske farbivo.
  • Pokračujte v šľahaní bielkov ešte niekoľko minút, kým nebudú husté, lesklé a nevytvoria tuhé špičky.
  • Pusinky nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Časť pusiniek naberte špachtľou a pridajte ich do mandľovo-cukrovej pasty.
  • Skladajte technikou macaronage viď recepty vyššie.
  • Pridajte zvyšné pusinky a pokračujte v skladaní cesta, kým cesto nezriedne tak, že s ním stierkou bude možné vykresliť osmičku.
  • Cesto preložte do zdobiaceho vrecka so stredne veľkou guľatou špičkou.
  • Zaistite koniec vrecka sponou alebo gumičkou.
  • Cesto nanášajte na pripravený plech v rovnomerných kruhoch s priemerom asi 4 cm.
  • Niekoľkokrát poklepte plechom na pečenie o pult, aby ste z makrónok uvoľnili vzduchové bubliny.
  • Párátkom prepichajte zvyšné vzduchové bubliny.
  • Posypte makrónky posypkami.
  • Nechajte makrónky 30–60 minút odležať, aby uschli.
  • Predhrejte rúru na 160°C.
  • Pečte po jednom plechu 12-14 minút.
  • Makrónky sú hotové, keď sú vršky stužené a pri ľahkom poklepaní sa málo alebo vôbec nevrtia.
  • Pred vybratím z plechu nechajte úplne vychladnúť.

Náplň:

  • Do stredne veľkej misky dajte najemno nasekanú čokoládu.
  • Smotanu zahrievajte v mikrovlnnej rúre po dobu 30-45 sekúnd, kým nebude horúca na dotyk.
  • Horúcu smotanu nalejte na čokoládu a nechajte pár minút odležať.
  • Miešajte, kým sa všetka čokoláda nerozpustí.
  • V prípade potreby vložte späť do mikrovlnnej rúry ďalších 15 sekúnd, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  • Vmiešajte maslo.
  • Nechajte odležať pri izbovej teplote (alebo v chladničke), kým náplň nezhustne.
  • Po stuhnutí vyšľahajte náplň pomocou ručného mixéra do nadýchanej konzistencie.
  • Dajte našľahanú náplň do malého zdobiaceho vrecka s malou guľatou špičkou.
  • Na plochú stranu jednej makrónky naneste kolieska náplne a priklopte ďalšou makrónkou.
  • Dobrú chuť!
Zelené makrónky s vianočnými posypkami plnené krémovou a bohatou náplňou z horkej čokolády.
www.bakeorbust.com

Makrónky so zázvorovou náplňou a hruškovým želé

Tieto krásne červené makrónky sú plnené našľahanou zázvorovo-vanilkovou ganachou a hruškovým želé. Zázvor dokonale zvýrazňuje chuť hrušiek, čo tvorí skvelú sviatočnú chuťovú kombináciu.

Čo budete potrebovať

Na škrupiny:

  • 100 g vaječných bielkov
  • 90 g kryštálového cukru
  • 4 g sušených bielkov
  • 130 g práškového cukru
  • 130 g mandľovej múky
  • pár kvapiek červeného gélového potravinárskeho farbiva

Na hruškové želé:

  • 250 g hruškového pyré
  • 30 g invertného cukru, napr. svetlého kukuričného sirupu alebo glukózového sirupu
  • 50 g krupicového cukru
  • 20 g citrónovej šťavy
  • 6 g pektínu zmiešaného s 30 g krupicového cukru
  • 1 plát želatíny napučaný v studenej vode

Na zázvorovú náplň:

  • 375 g šľahačky de luxe
  • 37 g invertného cukru, napr. ľahký kukuričný sirup alebo glukózový sirup
  • soľ podľa chuti
  • 1 vanilkový struk
  • zázvorový prášok podľa chuti (začnite s ¼ – ½ lyžičkou)
  • 100 g vysoko kvalitnej bielej čokolády
  • 3 pláty želatíny napučané v studenej vode
  • čerstvý zázvor, olúpaný a nakrájaný na plátky

Postup

Škrupiny:

  • Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
  • Do misy dajte kryštálový cukor a sušené bielky a dobre premiešajte.
  • Pokiaľ nie je mandľová múka super jemná, trochu ju premixujte v kuchynskom robote.
  • Do samostatnej misy preosejte na dvakrát mandľovú múku a práškový cukor.
  • Uchovávajte všetky nádoby zakryté viečkami.
  • V mise stolného mixéra vybaveného šľahacím nástavcom šľahajte bielky na strednú rýchlosť do peny.
  • Postupne pridávajte zmes kryštálového cukru a bielkov a pokračujte v šľahaní na strednú rýchlosť, pokiaľ nebudete mať lesklé tuhé vrcholy.
  • Pridajte polovicu pusiniek do zmesi mandľovej múky a práškového cukru.
  • Pridajte gélové potravinárske farbivo
  • Jemne stierkou prekladajte, kým sa suché ingrediencie nezapracujú.
  • Pridajte zvyšné pusinky.
  • Jemne prekladajte, kým cesto nebude lesklé a nezriedi tak, že s ním stierkou bude možné vykresliť osmičku.
  • Vložte okrúhlu špičku (napr. Wilton 12) do zdobiaceho vrecka a opatrne do vrecka nalejte cesto.
  • Na silikónovú podložku alebo plech vyložený papierom na pečenie robte malé kruhy.
  • Nechajte odpočívať na kuchynskej linke, kým na makrónkach nevznikne šupka a kým sa ich nebudete môcť jemne dotknúť bez toho, aby sa cesto lepilo na prsty.
  • Makrónky vložte do rúry a pečte pri 150 stupňoch Celzia 15-18 minút.
  • Pred vybratím z plechu nechajte makrónky vychladnúť.

Hruškové želé:

  • Plát želatíny dajte do misy so studenou vodou,
  • V hrnci zmiešajte hruškové pyré, invertný cukor, cukor a citrónovú šťavu.
  • Zahrievajte na stredne vysokú teplotu, kým teplota zmesí nedosiahne 40-44 stupňov Celzia.
  • Zložte z platne a za stáleho šľahania pomaly prisypávajte zmes pektínu a cukru.
  • Dobre premiešajte.
  • Dajte späť na platňu a za stáleho miešania varte asi 30 – 60 sekúnd.
  • Zložte z platne, nechajte zmes vychladnúť na 65 stupňov Celzia alebo menej, potom vytlačte prebytočnú vodu z napučanej želatíny a pridajte ju do zmesi.
  • Dobre premiešajte.
  • Okamžite nalejte do malých silikónových foriem v tvare pologule.
  • Dajte do mrazničky.

Zázvorová náplň:

  • Plát želatíny dajte do misy so studenou vodou.
  • Čokoládu nasekajte na malé kúsky a vložte do žiaruvzdornej misky.
  • Nakrájajte vanilkový struk a odstráňte semienka.
  • Vložte semienka a struk do hrnca so smotanou.
  • Pridajte ako čerstvý zázvor, tak aj zázvorový prášok.
  • Zahrejte k miernemu varu.
  • Potom nechajte 15-30 minút odstáť.
  • Vyberte zo zmesi vanilkový struk a čerstvý zázvor.
  • Zahrejte k miernemu varu, nalejte na čokoládu a nechajte 30-60 sekúnd odležať.
  • Potom jemne premiešajte stierkou a potom emulgujte pomocou mixéra.
  • Vytlačte vodu zo želatíny, pridajte čokoládovú zmes a premiešajte.
  • Zakryte plastovým obalom a nechajte stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.
  • Ráno zmes vyšľahajte šľahačom, aby bola krásne nadýchaná.

Zostavenie makrónok:

  • Vyšľahanú zázvorovú náplň vložte do zdobiaceho vrecka s 1M zdobiacou špičkou.
  • Zo zmesi vytvarujte krúživým pohybom ružicu na makronkovú škrupinu.
  • V strede ružice pomocou hlbokej malej lyžičky urobte miesto.
  • Vyberte mrazené hruškové gelée zo silikónovej formy a vložte do stredu zázvorovej zmesi pomocou špáradla.
  • Pracujte rýchlo, aby želé nezmäklo.
  • Pokiaľ zmäkne, vložte ho na niekoľko minút späť do mrazničky.
  • Na hruškové želé priklopte ďalšiu škrupinu.
  • Makrónky ozdobte podľa chuti.
Červené makrónky plnené našľahanou zázvorovo-vanilkovou ganachou a hruškovým želé a ozdobené čokoládou.
www.docmacaron.com

Inšpirujte sa aj našimi návodmi na výrobu vlastného adventného venca . Nie je na tom nič ťažké a možnosťou existuje nespočetné množstvo!

Technika macaronage

Pri príprave makrónok je macaronage, čiže starostlivé vmiešanie mandľovej múky s cukrom do snehu , úplne zásadným momentom celého procesu.

A ako teda na to?

  1. Do misy nasypte polovicu mandľovej zmesi a pridajte sneh.
  2. Pomocou silikónovej stierky začnite zmes premiešavať.
  3. Akonáhle sa cesto začne spájať, ale stále vidíte suché miesta, pridajte druhú polovicu zmesi a opäť premiešajte.
  4. Teraz môžete začať s technikou nazývanou „macaronage“.
  5. Pri macaronage občas otočte misou a stierkou tlačte cesto proti dnu a stenám misy.
  6. Pohybom, ako keby ste stierkou „splácávali“ sneh dole, postupne vyháňajte zo zmesi vzduch.
  7. Tým sa cesto stane tekutejším, lesklým a hladkým, bez hrudiek snehu.
  8. Občas vyčistite stierku a zaistite, aby sa všetky časti cesta dôkladne spojili.
  9. Opakujte cca 50-krát.

Keď máte správnu konzistenciu cesta, malo by sa správať ako tečúca láva . Keď zdvihnete stierku z cesta, malo by pomaly stekať a vytvárať jemnú čipku. Dôležité je cesto nepremiešať, pretože by sa stalo príliš tekutým.

Pre predstavu sa pozrite na podrobný videonávod:

MACARONAGE technique in REAL TIME - Master Your Macarons Series, Part 1
www.youtube.com

A ako sa vám naše dnešné recepty na vianočné makrónky páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavriet reklamu