Výborné recepty na trubičky z lístkového cesta s lahodnými krémami? Vianočné recepty, ktoré nájdete len u nás

Naše recepty na trubičky z lístkového cesta, ktoré by vám nemali chýbať na slávnostnom stole.

Pochutnajte si na krehkom ceste a jemnej krémovej náplni na niekoľko rôznych spôsobov.

Ako trubičky správne namotať a ako si poradiť keď nemáte formičku?

To sa dozviete na konci článku.

Trubičky z lístkového cesta a čoko-vanilkovou náplňou

Krehké, zlatohnedé lístkové cesto plnené sladkou náplňou, tieto rožky sú rýchlym a lahodným vianočným cukrovinkám. Vyberte si medzi variantmi vanilkovej a čokoládovej náplne alebo si pripravte oboje!

Čo budeme potrebovať

  • 1 veľké vajce
  • trochu vody
  • 2 pláty lístkového cesta
  • 250 g mascarpone
  • 90 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 480 ml hustej smotany
  • 1 a 1/2 lyžice kakaového prášku

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C. Plechy vyložte papierom na pečenie, dajte bokom.
  • Formičky na rolky zľahka postriekajte sprejom alebo ich pomažte maslom.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a vodu, dajte bokom.
  • Vyvaľkajte lístkové cesto a nakrájajte ho na 3 cm prúžky.
  • Začnite na špičke jednej z formičiek a omotávajte okolo nej prúžok pečiva a ľahko prekrytia k sebe pritláčajte.
  • Potrite vajíčkom.
  • Pečte 14-16 minút do zlato hnedej.
  • Zatiaľ čo čakáte, kým trubičky z lístkového cesta chladnú, pripravte náplň.
  • Mascarpone vyšľahajte do hladka.
  • Po troškách pridávajte práškový cukor a vmiešajte vanilku.
  • Pomaly prilievajte smotanu a šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé špičky, asi 1 minútu.
  • Náplň rozdeľte na polovicu a pridajte kakaový prášok a zamiešajte.
  • Trubičky zľahka poprášte práškovým cukrom.
  • Na plnenie trubičiek použite cukrárske vrecko s otvorenou hviezdicovou špičkou.
  • Polovicu trubičiek z lístkového cesta naplňte vanilkovým krémom a druhú polovicu čokoládovým krémom.
Krehké cesto naplnené vanilkovou náplňou a čokoládovými lupienkami.
Zdroj: bakerbynature.com

Plnené trubičky s maslovým krémom a ovocím

Tento recept na plnené trubičky z lístkového cesta, ktoré sú veľmi ľahkými a obľúbenými cukrovinkami obzvlášť pokiaľ máte radi to plnené krémom. A ak máte radi cukroví s krémom, určite si vychutnáte aj tieto recepty.

Čo budeme potrebovať

Na trubičky

  • 2 pláty lístkového cesta
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica mlieka

Na krém

  • 250 g masla
  • 90 g cukru
  • 1 lyžička práškovej želatíny
  • 60 ml vody
  • 60 ml hustej smotany

Na ozdobu

  • 60 g malinového džemu
  • maliny

Postup

  • Zahrejte rúru na 200 ºC. Formičky na trubičky dobre vymastíme maslom.
  • Plát rozvaľkaného lístkového cesta poprášte 1 polievkovou lyžicou preosiateho práškového cukru a potom nakrájajte na prúžky s hrúbkou 1 cm.
  • Cesto obtočte okolo formičiek tak, aby sa mierne prekrývalo.
  • Ľahko potrite mliekom.
  • Pečte 10–15 minút.
  • Zmiešajte práškovú želatínu s 60 ml vody, nechajte 5 minút stáť a potom jemne zahrejte, aby sa rozpustila.
  • Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Maslo a cukor vyšľahajte.
  • Veľmi postupne pridávajte rozpustenú želatínovú zmes.
  • Po zapracovaní postupne pridávajte smotanu.
  • Pomocou lyžičky naneste malé množstvo džemu do spodu vychladnutej trubičky z lístkového cesta.
  • Potom pomocou vrecka naplňte maslovým krémom.
  • Navrch dajte polovicu maliny a trubičky poprášte práškovým cukrom.
Nadýchané trubičky z krehkého cesta plnené krémom a malinami.
Zdroj: carlsbadcravings.com

Ruličky z domáceho lístkového cesta a pudingu

Lahodné trubičky sú plnené krémom s pomarančovým korením a navrchu ozdobené čokoládou. Alebo môžete použiť aj iné polevy na cukroví, aké sú tie najlepšie sa dozviete na našom webe.

Čo budeme potrebovať

Na trubičky

  • 100 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 35 g masla (chladeného, nakrájaného na malé kocky)
  • 80 g masla (mrazeného a nastrúhaného)
  • 1 vajce
  • práškový cukor

Na náplň

  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 35 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 15 g kukuričnej múky
  • 15 g masla
  • 100 ml smotany
  • kôra z 1 pomaranča
  • 2 lyžice kandizovaného zázvoru (veľmi jemne nasekané)
  • 100 g horkej čokolády na ozdobu

Postup

  • Zmiešajte múky a soľ.
  • Končekmi prstov votrite na kocky nakrájané vychladené maslo, kým zmes nebude pripomínať jemnú strúhanku.
  • Pridajte len toľko vody – asi 4 alebo 5 polievkových lyžíc – aby sa ingrediencie spojili a vytvorilo sa cesto.
  • Cesto rozvaľkajte na dlhý obdĺžnik. Na spodné dve tretiny cesta rozotrite polovicu zmrznutého masla.
  • Sklopte hornú tretinu cesta (tak, aby pokrývala polovicu zmrznutého masla) a priklopte spodnú tretinu. Otočte cesto o 90 stupňov.
  • Cesto opäť vyvaľkajte na obdĺžnik, spodné dve tretiny potrite zvyšným maslom a preložte ako predtým. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte 20 minút chladiť.
  • Na náplň nalejte mlieko do hrnca, priveďte do varu, potom stiahnite z platne.
  • Vyšľahajte cukor, žĺtky a kukuričnú múku.
  • Za stáleho šľahania nalejte trochu horúceho mlieka do vaječnej zmesi.
  • Všľahajte zvyšok horúceho mlieka, kým sa dobre nespoja do pudingu, a potom zmes vráťte do hrnca.
  • Na miernej teplote za stáleho miešania varte puding, kým nezhustne a nedôjde k varu.
  • Vmiešajte maslo, kým sa nerozpustí a dôkladne sa spojí.
  • Zakryte puding potravinárskou fóliou a potom ochlaďte, kým nestuhne.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vychladnuté cesto rozvaľkajte a nakrájajte na 6 dlhých prúžkov, každý so šírkou 2 cm.
  • Začnite na špicatom konci formičky na trubičky a rolujte tak, aby sa cesto ľahko prekrývalo.
  • Všetky trubičky potrite rozšľahaným vajcom a posypte práškovým cukrom.
  • Ruličky pečte v rúre 15–20 minút.
  • Na dokončenie náplne vyšľahajte smotanu.
  • Stuhnutý puding vyšľahajte, aby mierne povolil, potom pridajte šľahačku, pomarančovú kôru a nasekaný zázvor.
  • Na ozdobu rozpustite čokoládu a potom do nej ponorte široký koniec každej trubičky.
  • Potom chlaďte 10 minút v mrazničke, kým čokoláda nestuhne.
  • Nakoniec trubičky z lístkového cesta pomocou cukrárskeho vrecka naplňte domácim pudingom.
Pohárik naplnený dvoma trubičkami s krémom a čokoládou.
Zdroj. de-zoetekauw.nl

Ako narolovať trubičky na formičku?

K tomuto receptu na trubičky z lístkového cesta je dôležité mať doma špecifickú formičku a treba trochu šikovnosti, aby sa vám podarilo cesto na nich narolovať. Ako na to, vám ukážeme v tomto videu.

Italian Cream Filled Cannoncini (Horn) by Cooking with Manuela
Zdroj: Manuela Mazzocco

Súčasťou videa je celý recept na krehké rolky, ale pokiaľ hľadáte iba návod na rolovanie, prepnite si na 1 minútu a 15 sekúnd.

Čím formičky nahradiť?

  1. Skrútené hliníkové fólie: Vezmite kus hliníkovej fólie a stočte ju do valcovitého tvaru. Uistite sa, že je fólia dostatočne pevná a netrhá sa.
  2. Drevené špajdle: Vezmite drevené špajdle a obaľte okolo nich lístkové cesto. Uistite sa, že cesto je pevne prilepené na špajdli.
  3. Formička na pečivo: Ak máte formičky v tvare oválu, môžete ich použiť ako náhradu. Stačí obaliť lístkové cesto okolo formičky a piecť podľa inštrukcií.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavriet reklamu