Inšpirujte sa týmito 5 receptami na vianočné pečivo s burizónmi! Budete sa zalizovať

Vianočné pečivo z burizónov je určené všetkým milovníkom lahodnej čokolády a karamelu.

Inšpirujte sa pečenými aj nepečenými receptami a rozmaznávajte svoje chuťové poháriky!

Vianočné pečivo z burizónov a Salka

Cez Vianoce nesmie na stole chýbať okrúhle pečivo! Pripravte pre svojich stravníkov jednoduché štýlové pohostenie, ktoré zvládne naozaj každý.

Ingrediencie

  • 300 g kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 2 balenia burizónov

Postup

  • Cukor vsypte na panvicu s hrubým dnom a nechajte ho na miernom ohni rozpustiť.
  • Pridajte maslo nakrájané na kúsky a nechajte ho tiež rozpustiť.
  • Prilejte kondenzované mlieko a premiešajte. Dajte pozor, aby sa mlieko nevarilo.
  • Zmes odstavte, prisypte pripravené burizóny a premiešajte.
  • Vzniknutú zmes môžete začať tvarovať do malých guličiek. Pri tvarovaní udržujte svoje ruky naolejované. Dodáte tak guličkám lesk.
  • Burizónové vianočné pečivo nechajte stuhnúť a nechajte si chutiť!

Svetlohnedé burizónové guličky na tyrkysovom podklade.
zdroj: foodnetwork.co.uk

Burizonové guličky nie sú jedinými okrúhlymi cukrovinkami, ktoré si môžete pripraviť. Vyskúšajte aj recept na medové guličky.

Ovocná saláma s burizónmi

Pripadá vám kombinácia ovocia a burizónov nezmyselná? Keď vyskúšate náš recept, určite zmeníte názor.

Pripravte burizónovú dobrotu, ktorá zaujme!

Ingrediencie

  • 100 g sušených vykôstkovaných datlí
  • 100 g sušených fíg
  • 50 g kandizovaného ovocia podľa chuti
  • 1 balenie burizónov
  • 4 lyžice marmelády (napríklad marhuľovej alebo ríbezľovej)
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 100 ml jablčného džúsu

Postup

  • Datle, figy a kandizované ovocie nakrájajte na malé kúsky.
  • V mise prelejte burizóny jablčným džúsom, premiešajte a nechajte ich niekoľko minút nasávať džús.
  • Burizóny zmiešajte s ovocím, prisypte strúhaný kokos a všetko dôkladne premiešajte. Výsledná zmes by mala mať dostatočne hustú konzistenciu.
  • Na pracovnú plochu natiahnite potravinársku fóliu a posypte ju strúhaným kokosom.
  • Pripravenú zmes vytvarujte do dlhého tenkého valčeka a pevne zabaľte.
  • Ovocnú salámu dajte odležať do chladničky. Pred servírovaním ju nakrájajte na tenké plátky.

Vianočné pečivo z burizónov, krájané na kolieska.
zdroj: lettyskitchen.com

Burizónové rezy v čokoláde

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept? Potom vyskúšajte naše burizónové rezy!

Ingrediencie

  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 balenie burizónov
  • 125 g masla
  • 170 g kryštálového cukru
  • 1 čokoláda na varenie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • maslo podľa potreby

Postup

  1. Plechovku s kondenzovaným mliekom dajte do hrnca s vodou a varte dve hodiny. Potom nechajte vychladnúť.
  2. Cukor na panvici zahrejte a nechajte ho rozpustiť. Získate tak karamel. Pridajte maslo, skaramelizované kondenzované mlieko a premiešajte.
  3. Vzniknutú zmes rozdeľujte do papierových košíčkov.
  4. Z čokolády na varenie, práškového cukru a masla pripravte polevu, ktorou polejte zmes.
  5. Vaše karamelové pečivo s burizónmi je pripravené na podávanie!

Burizónová saláma krájaná na kocky, servírovaná na bielom tanieri.
zdroj: blueberrygingerplanet.weebly.com

Tento recept môžete poznať aj pod názvom burizónová saláma. Príprava je podobná, len záverečná úprava cesta sa líši.
Ak chcete vytvoriť salámu, zmes nalejte na pripravenú potravinovú fóliu alebo vrecko, následne zamotajte a dajte chladiť do chladničky. Po vychladnutí odbaľte a nakrájajte na rovnako veľké kolieska.

Nepečené pečivo s burizónmi

Tieto lahodné čokoládové burizónové kocky sa vyrábajú veľmi jednoducho, preto je dobrý nápad prizvať na prípravu aj deti.

Užite si s rodinou zábavu pri hravom nepečení!

Ingrediencie

  • 50 g masla
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • ¼ šálky čokoládových lupienkov
  • 2 šálky burizónov

Postup

  • V panvici zmiešajte hnedý cukor a maslo. Zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí.
  • Pridajte vanilku, soľ a kakaový prášok. Všetko dobre premiešajte.
  • Pridajte burizóny s čokoládovými lupienkami a znovu zamiešajte.
  • Hotovú zmes prelejte na plech, vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozprestrite.
  • Nechajte vychladnúť a potom nakrájajte na rovnaké štvorčeky.
  • Na záver môžete vianočné pečivo z burizónov posypať farebnou cukrárskou posýpkou.

Nepečené pečivo s burizónmi, v tvare kociek, zdobené farebným cukrárskym sypaním.
zdroj: yummytummyaarthi.com

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na nepečené vianočné pečivo.

Hrudky z burizónov

Sladučké hrudky potešia všetkých fanúšikov čokolády a lahodných dezertov.

Páčiť sa budú hlavne deťom, pretože obsahujú obľúbené cukríky M&M’S Minis!

Ingrediencie

  • 1 šálka + 2 lyžice hnedého cukru (asi 200 g)
  • ¼ šálky vody
  • ½ lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica kukuričného sirupu (voliteľné)
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 8–9 ks čokolády (druh závisí od vášho výberu)
  • 2 šálky burizónov
  • 1 balíček M&M’S Minis na zdobenie

Postup

  • Vložte prvé štyri ingrediencie do hrnca a za stáleho miešania zahrievajte, aby sa cukor rozpustil.
  • Priveďte do varu a nechajte na strednom ohni asi 5 minút hustnúť.
  • Vypnite zahrievanie, pridajte krém a premiešajte, kým sa všetko neprepojí.
  • Priveďte znovu do varu a nechajte prevariť. Použite cukrársky teplomer a varte tak dlho, pokiaľ nedosiahnete teplotu 121 °C.
  • Odstráňte zo zdroja tepla a nechajte vychladnúť na teplotu 82 °C.
  • Pridajte do zmesi čokoládu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  • Prisypte burizóny a premiešajte.
  • Nechajte zmes vychladnúť tak, aby ste s ňou mohli pracovať a nepopálili ste sa.
  • Pomocou rúk alebo lyžice vypracujte hrudky a obaľte ich v cukríkoch M&M’S Minis.
  • Nechajte úplne vychladnúť a podávajte.

Hrudky z burizónov, zdobené farebnými cukríkmi.
zdroj: theflavorbender.com

Pozrite sa aj na ďalšie spôsoby zdobenia vianočných cukroviniek.

Vianočné pečivo z burizónov je sladučké a chutí všetkým.

Pokiaľ chcete svoju rodinu alebo pozvaných hostí naozaj potešiť, burizóny by vo vašom vianočnom menu nemali chýbať!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu