Výborné recepty na silvestrovské klobásové jednohubky na päť rôznych spôsobov. Aký vyskúšate?

Jednohubky s klobásou nesmú chýbať na žiadnom silvestrovskom stole.

Hľadáte klasiku alebo niečo nové?

Vyskúšajte tieto recepty na klobásové jednohubky a pochutnajte si.

Jednoduché jednohubky s klobásou

Nemusíte chystať žiadne zložitosti. Jednohubky s klobásou potešia každého a ich príprava nie je vôbec zložitá. Z tohto receptu pripravíte 30 jednohubiek. Preto si počty ingrediencií upravte podľa toho, akú veľkú hostinu chcete pripravovať.

Čo budete potrebovať?

  • 3 rožky
  • 4 kyslé uhorky
  • 10 dkg jemnej salámy
  • 1 tvrdú klobásu
  • 100 g plátkového syra
  • 15 čiernych olív
  • syrovú nátierku z krabičky

Ako na prípravu?

  1. Rožky, uhorky a klobásu nakrájajte na kolieska, syr a šunku na štvorčeky a olivy rozkrojte napoly.
  2. Rožky potrite nátierkou. Teraz na ne navŕšte plátok šunky, plátok klobásy, plátok syra, koliesko z kyslej uhorky a na koniec polovicu olivy. Aby vám to držalo pohromade, použite špáradlo.
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Klobásové jednohubky s čerstvou zeleninou

Tieto jednohubky sú veľmi podobné tým z predchádzajúceho receptu, ale obsahujú viac čerstvej zeleniny. To sa hodí, keď potrebujete vyvážiť pomer zdravého a nezdravého jedla.

Ingrediencie:

  • rožok alebo bageta
  • tvrdá klobása
  • uhorka hadovka
  • menšie paradajky
  • plátkový syr (môže byť aj toastový)
  • olivy

Postup:

  1. Nakrájajte rožok alebo bagetu na kolieska.
  2. Uhorku nastrúhajte alebo nakrájajte škrabkou na zeleninu na tenké plátky.
  3. Paradajku nakrájajte aj na plátky.
  4. Plátkový syr rozkrájajte na štvorčeky.
  5. Klobásu nakrájajte na kolieska.
  6. Na rožkové kolieska môžete natrieť maslo alebo trochu majonézy. Nie je to ale nevyhnutné.
  7. Na jednohubky položte plátok syra.
  8. Na neho koliesko rajčiaka.
  9. Teraz vezmite špáradlo alebo krátku špajľu a vytvorte špíz. Ako prvá pôjde polovica olivy, ďalej plátok uhorky, ktorý zložte do vlnky. Potom príde klobása. Na záver môže prísť ešte plátok syra.
  10. Špíz zapichnite do základne jednohubky s paradajkou a máte hotovo!
Jednohubky z rožku s čerstvou zeleninou - paradajkou, uhorkou a olivou s špáradlom v tvare ozdobných farebných srdiečok
Zdroj: bosskitchen.com

Jednohubky s klobásou a zemiakmi

Tento recept na silvestrovské jednohubky s klobásou sa nemusíte báť ponúknuť ani deťom. Iste im budú chutiť a nie sú ani tak nezdravé. Príprava je navyše veľmi jednoduchá a hotové jednohubky vyzerajú jednoducho skvele.

Budete potrebovať:

  • 6 malých zemiakov
  • 150-200 g tvrdého syra bločku
  • klobásu

Postup:

  1. Zemiaky uvarte v šupke do mäkka.
  2. Až budú varené, ochlaďte ich, olúpte a nakrájajte podľa vlastnej potreby a vkusu.
  3. Syr nakrájajte na kocky.
  4. Klobásu nakrájajte na kolieska.
  5. Na špáradlo alebo krátku špajľu napichajte ingrediencie. Prvý pôjde zemiak, ďalší klobása a kocka syra nakoniec tak, aby na nej vytvorený špíz stál.
  6. Hotové vyrovnajte na tanier a môžete smelo podávať.
Zdroj: yummytemple.com

Jednohubky z lístkového cesta s klobásou vo vnútri

Jednohubky nemusia vyzerať ako ozdobené kolieska. Klobásu môžete ukryť do lístkového cesta. Znie to možno netradične, ale uvidíte, aká chuťovka sa z toho vykľuje.

Ingrediencie:

  • 350 g lístkového cesta
  • 4 klobásy
  • 4 polievkové lyžice kečupu
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli, prípadne mletého korenia
  • vajce na potretie
  • trochu sezamových semienok na posypanie

Postup receptu:

  1. Listové cesto rozvaľkajte a nakrájajte na opasky akurát veľké, aby sa nimi dali obaliť kúsky klobásy.
  2. Zmiešajte kečup s lisovaným cesnakom, dochuťte podľa vlastných chutí soľou, prípadne korením.
  3. Na pomazané cesto položte kúsky klobásy a zabaľte.
  4. Potrite rozšľahaným vajcom a posypte sezamovými semienkami.
  5. Pečte v rúre na plechu s papierom na pečenie.
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Silvestrovské klobásové jednohubky

Vyskúšajte zapekané jednohubky s klobásou posypané syrom. Iste sa stanú obľúbeným silvestrovským receptom a nabudúce ich budete chystať z dvojitej dávky.

Ingrediencie na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 21 g droždia
  • ¼ balíčka prášku do pečiva
  • 150 ml vlažnej vody
  • 125 ml mlieka
  • 75 ml oleja
  • ½ lyžice soli
  • 1 lyžička kryštálového cukru

Ingrediencie pre náplň a zdobenie:

  • klobása
  • tvrdý syr
  • kečup
  • oregano
  • žĺtok na potretie cesta

Ako postupovať pri príprave jednohubiek?

  1. Pripravte si z ingrediencií na cesto klasické kysnuté cesto. V troche teplého mlieka rozpustite cukor a droždie. Nechajte cca 10 minút odstáť.
  2. Vzniknutý kvások pridajte do zvyšných ingrediencií a vypracujte hladké cesto. To nechajte kysnúť na teplom mieste zhruba 45 minút.
  3. Z cesta vyvaľkajte plát s hrúbkou 1 cm a okrúhlym vykrajovačom vytvárajte kolieska.
  4. Hotové kolieska pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Do každého kolieska urobte jamku. Ideálna je druhá strana varešky, aby ste si koliesko neprepichli.
  6. Do jamky dajte trochu kečupu, posypte oreganom a položte koliesko klobásy.
  7. Potrite rozšľahaným žĺtkom a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C.
  8. Tesne pred koncom pečenia posypte strúhaným syrom a ešte chvíľku dopečte.
Zdroj: najrecept.sk

Oslavy Silvestra sa blížia. Preto by sa vám mohli hodiť aj recepty na nátierky na chlebíčky. Použiť ich môžete aj na jednohubky.

A akú klobásu na jednohubky použiť? To záleží na vašej chuti. Najlepšie sú tvrdé klobásy, pri ktorých platí, že čím sú tvrdšie, tým sú kvalitnejšie a dlhšie vydržia. Pre deti môžete klobásu nahradiť párkom. Nechajte si chutiť!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu