Vynikajúce recepty na vianočné trubičky z medu na jednom mieste. Vyskúšajte ich všetky!

Hľadáte recepty na medové trubičky, po ktorých sa len „zapráši“?

Chcete ohromiť svoju rodinu a priateľov niečím skutočne lahodným, čo pohladí chuťové poháriky?

Vyskúšajte nasledujúce recepty, ktoré vás vo vašom okolí stopercentne preslávia!

Najlepšie trubičky z medu s vaječným koňakom

Chcete mať cez Vianoce na stole niečo, čo nemá len tak niekto?

Inovujte svoj cukrovinkový repertoár a vyskúšajte nasledujúci recept s vaječným likérom!

Ingrediencie (cca 35 ks)

Cesto

  • 500 g múky
  • 10 g droždia
  • 250 g masla
  • 1 šálka 18% smotany
  • 4 žĺtky
  • 3 polievkové lyžice tekutého medu
  • bielky a cukor na vymazanie trubičiek

Krém z vaječného koňaku

  • 350 ml mlieka
  • 1 šálka vaječného likéru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 80 g cukru
  • 30 g zemiakovej múky
  • 30 g pšeničnej múky
  • 200 g masla

Postup

Cesto

  • Rozohrejte si rúru na 210 stupňov.
  • Na doštičku vysypte múku a pridajte studené maslo rozkrájané na kocky. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • Potom, v troche múky, medzi prstami rozdrobte droždie a pridajte ho do zmesi na doske. Do múky urobte jamku, do ktorej vlejte smotanu, žĺtky a med.
  • Pomocou noža zmes sekajte, kým sa ingrediencie nespoja a cesto nebude hladké. Ku koncu si môžete pomôcť rukami a uhniesť hladké cesto.
  • Cesto rozdeľte na niekoľko častí. Každú časť rozvaľkajte na tenký plát (cesto počas pečenia vykysne) a vykrajujte z neho tenké prúžky. Pokiaľ sa cesto lepí, poprášte ho ďalšou múkou.
  • Vymažte formičky na trubičky a namotajte na nich prúžky cesta, počnúc tenším koncom. Cesto opatrne pritlačte k okrajom formy, aby pri pečení nevyčnievalo.
  • Potom cesto, pomocou cukrárskeho štetca potrite trochou rozšľahaného bielka a namočte do cukru.
  • Na plech, vyložený papierom na pečenie, položte hotové trubičky v dostatočnej vzdialenosti od seba a pečte v predhriatej rúre pri 180 °C, kým nezhnednú.
  • Po upečení, ešte horúce trubičky, vytlačte z formičiek von – začnite tenším koncom. Po upečení budú trubičky mäkké – odpočinkom stvrdnú.

Krém

  • Do hrnca nalejte 1 šálku mlieka. Priveďte mlieko do varu, vypnite oheň a pridajte ajerkoniak. Všetko dostatočne premiešajte.
  • Medzitým zmiešajte žĺtky s cukrom na svetlú a nadýchanú vaječnú zmes. Pridajte zvyšok mlieka (100 ml) a pšeničnú a zemiakovú múku. Miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Vajcia vlejte do mlieka s vaječným koňakom a premiešajte. Hrniec opäť postavte na plyn. Od okamihu varu varte 1 minútu. Zmes výrazne zhustne. Často miešajte.
  • Pudingovú zmes odstavte a prikryte potravinovou fóliou tak, aby sa dotýkala hornej časti pudingu – nevznikne vám potom koža. Vychlaďte vaječný puding.
  • Mäkké maslo vyšľahajte mixérom do biela. Potom pridajte po tretinách vychladnutý puding a priebežne miešajte. Mali by ste získať krémovú zmes bez hrudiek.
  • Vaječný krém dajte do striekačky s plniacou špičkou a naplňte ním trubičky. Trubičky uložte do chladničky.
  • Dobrú chuť!
Medové trubičky plnené krémom s vaječným likérom
zdroj: gotujzcukiereczkiem.pl

Pripravte si vaječný likér sami doma. Prezrite si tie najlepšie recepty na vaječný koňak, na ktorom si môžete so svojimi priateľmi a rodinou spoločne pochutnať!

Medové trubičky s karamelovým krémom

Tento recept je úplne dokonalý!

Ak chcete, aby bolo pečivo jemné, chrumkalo a navyše sa vám v ústach doslova rozplynulo, ste na správnej adrese.

Pustite sa do prípravy!

Ingrediencie (cca 60 ks)

Cesto

  • 500 g múky
  • 200 g práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice tekutého medu
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 3 ks vaječných žĺtkov
  • 100 g margarínu

Náplň

  • 300 g cukru kryštál
  • 200 ml smotanového syra
  • 300 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica vanilkového pudingu
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 300 g masla
  • 200 g tmavej čokoládovej polevy

Postup

Cesto

  • Zo všetkých ingrediencií na trubičky vypracujte hladké cesto, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi hodinu v chladničke.
  • Potom cesto vyvaľkajte na tenký plát s hrúbkou asi 2 mm a vykrajujte kolieska s priemerom 6 cm. Vymažte vrecko na potieranie maslom a vykrájané kolieska do neho zarolujte.
  • Pečte dozlatista pri teplote 180 °C.
  • Až trubičky zozlatnú, vyberte ich z rúry, pretože by sa mohli príliš vysušiť a neskôr rozpadnúť.

Náplň

  • Cukor skaramelizujte, zalejte smotanovým syrom a miešajte dohladka, kým sa karamel nerozpustí.
  • Zmes odstavte, občas premiešajte a počkajte, kým karamel nezhustne.
  • Do mlieka pridajte puding a vanilkový cukor, zvarte a nechajte vychladnúť.
  • Maslo s izbovou teplotou vyšľahajte do peny, pridajte vychladnutý puding a po troškách karamel. Zmiešajte do hladkého krému.
  • Konce trubičiek namočte do čokoládovej polevy a nechajte stuhnúť. Náplň dajte do zdobiaceho vrecka a naplňte ňou pripravené trubičky.
  • Vaše medové trubičky máčané v čokoláde sú hotové. Môžete podávať!
Trubičky s medom a karamelovým krémom máčané v čokoláde
zdroj: najprzepis.pl

Inšpirujte sa receptami s polevami na vianočné pečivo! Trubičky nemusíte máčať iba v poleve z čokolády.

Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom

Pokiaľ túžite po recepte na dobrotu, ktorá z vášho stola naozaj rýchlo zmizne, je návod na tieto trubičky to pravé!

Vyskúšajte jednoduchú medovú dobrotu, ktorú ocenia nielen milovníci praliniek Ferrero Rocher.

Ingrediencie

Cesto

  • 200 g pšeničnej múky
  • 100 g masla (studeného)
  • 100 g 18% kyslej smotany (studenej)
  • 1 polievková lyžica vanilkového alebo pravého vanilkového cukru (cca 16 g)
  • štipka soli
  • vaječný žĺtok a lyžica mlieka (na potretie trubičiek)
  • 3 polievkové lyžice tekutého medu

Krém

  • 250 g mascarpone (dobre vychladené)
  • 100 g nutelly
  • 125 ml 36% smotany (dobre vychladenej)
  • 10 g kakaa
  • 30 g práškového cukru

Posyp

  • 80 g čokolády
  • 60–70 g lieskových orieškov

Postup

Cesto

  • Do mixéra dajte múku, cukor, soľ, maslo nakrájané na kocky a smotanu. Miešajte, kým cesto nebude na hranici medzi mokrým pieskom a rovnorodým cestom, ktoré sa dá tvarovať. Preneste ho do misy, pridajte med a veľmi rýchlo prehneťte a vytvarujte do guličky. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na 60 minút do chladničky.
  • Predhrejte rúru na 200 °C, vyložte plech papierom na pečenie. Formy na trubičky vymažte maslom.
  • Na pomúčenú dosku rozvaľkajte cesto (asi 1–1,5 mm hrubé) a vykrájajte z neho dlhé prúžky, široké 1,5 cm.
  • Cesto rozvaľkajte do formičiek v miernom sklone tak, aby sa prekrývali. Vyvaľkané trubičky položte na pripravený plech a potrite ich rozšľahaným žĺtkom s mliekom.
  • Trubičky pečte 15–20 minút dozlatista.
  • Po vybratí z rúry ich nechajte 15 minút odležať, než ich vyberiete. Upečené trubičky nechajte vychladnúť na mriežke.

Posyp

  • Zatiaľ čo trubičky chladnú, pripravte si posyp.
  • Orechy nasekajte a dajte bokom na tanier.
  • Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Akonáhle budú trubičky vychladené, môžete ich konce začať namáčať do čokolády a obaľovať ich v orieškoch.
  • Než čokoláda na okrajoch stuhne (trubičky môžete dať na 15 minút do chladničky), pripravte si krém.

Krém

  • Syr mascarpone a nutellu vložte do misy a stierkou (nie mixérom) dôkladne a jemne premiešajte.
  • V mise zmiešajte preosiate kakao a práškový cukor, prilejte krém a premiešajte. Všetko šľahajte mixérom so šľahacím nástavcom po dobu jednej minúty, kým nevznikne hustý, ľahko nadýchaný krém.
  • Šľahačku opatrne vmiešajte stierkou do mascarpone a nutelly.
  • Krémom naplňte stierku alebo cukrársky rukáv so špičkou, potom krémom naplňte trubičky.
  • Máte hotovo!
Trubičky Ferrero Roche s medom
zdroj: chocololo.pl

Vyskúšajte tiež skvelé recepty na štafetky, ktoré chutia jednoducho skvele!

Plnené vianočné trubičky z medového cesta

Milujete med a myslíte si, že by nemal chýbať na vašom vianočnom stole?

Potom sa inšpirujte nasledujúcim jednoduchým receptom!

Ingrediencie

Cesto

  • 400 g pšeničnej múky
  • 2 vajcia
  • 150 g medu
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 3–4 polievkové lyžice hustej 36% smotany

Krém

  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica cukru s vanilkou
  • 100 g masla
  • 1/2 šálky karamelizovaných slnečnicových semienok
  • 100 g horkej čokolády
  • citrónová šťava

Postup

Cesto

  • Zmiešajte múku s krupicovým cukrom a jedlou sódou, nakrájajte maslo. Pridajte tekutý med, vajcia, smotanu a vypracujte cesto.
  • Potom cesto rozvaľkajte a nakrájajte na 2 cm dlhé prúžky.
  • Každý prúžok cesta zabaľte do trubičky, obaľte trstinovým cukrom, položte na plech a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 15 minút pri 180 stupňoch.

Krém

  • Vajcia sparte s cukrom a vanilkovým cukrom do biela. Potom vyberte z pary a šľahajte, kým nevychladne.
  • Maslo vyšľahajte do nadýchanej peny a postupne po lyžiciach pridávajte vaječnú zmes. Podľa chuti dochuťte citrónovou šťavou.
  • Zmes rozdeľte na 2 časti, jednu nechajte svetlú, do druhej pridajte slnečnicové semienka a polovicu čokolády, rozpustenej vo vodnom kúpeli.
  • Zmesi dávajte zvlášť do cukrárskych rukávov a plňte nimi vychladnuté trubičky.
  • Hore ozdobte zvyšnou tekutou čokoládou.
Trubičky z medového cesta plnené krémom a zdobené čokoládou
zdroj: najlepszewkuchni.pl

Neviete si s trubičkami rady? Pozrite sa na jednoduchý video návod!

Medové trubičky 2: Známé křehké cukroví plněné likérovým krémem.

Recepty na medové trubičky sú obľúbené nielen u nás na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Inšpirujte sa najrôznejšími receptami a prineste počas tohtoročných Vianoc na svoj stôl niečo skutočne famózne, po čom sa len „zapráši“.

Užite si veľa zábavy pri pečení!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu