Recepty na vajíčkovú nátierku na chlebíčky majú tú výhodu, že ich možno pripraviť na XY spôsobov.
Vyskúšajte tie, ktoré sme pre vás pripravili my a vychutnajte si ich, ako ešte nikdy.
A ako najkrajšie túto dobrotu ozdobiť? To sme popísali na konci článku.
Chlebíčky s vajíčkovou nátierkou a slaninou
Vyšperkujte si jednoduchú nátierku z vajíčok slaninou a vytvorte si dokonalé občerstvenie nielen na vianočné sviatky.
Čo budeme potrebovať
- 3 vajcia natvrdo
- 60 ml majonézy
- ½ lyžičky dijonskej horčice
- 1 lyžička nasekaných čerstvých byliniek (ako je kôpor, pažítka alebo estragón)
- 1 lyžička chilli omáčky
- štipka mletého korenia
- 2 plátky varenej slaniny (nakrájanej)
- veka
Postup
- Nakrájajte natvrdo uvarené vajcia.
- V malej miske zmiešajte vajcia, majonézu s dijonskou horčicou, bylinkami, omáčkou a čiernym korením.
- Na plátok veky pridajte vajíčkovú nátierku, kúsok slaniny a ozdobte čerstvými bylinkami.
Vajíčková nátierka s majonézou
Vychutnajte si túto nátierku z vajíčok na sviatočnom chlebíčku. Rovnako tak si môžete vychutnať lahodné rybie polievky, ktoré sme pre vás pripravili.
Čo budeme potrebovať
- 6 natvrdo uvarených vajec (nakrájaných nadrobno)
- 60 ml nakrájanej zelenej cibule
- 2-3 lyžice (30 ml) majonézy
- 2 lyžičky (10 ml) dijonskej horčice
- štipka soli
- štipka korenia
- cesnakový prášok
Postup
- Zmiešajte vajcia, cibuľu (ak chcete), majonézu, horčicu, soľ, korenie a cesnakový prášok, v malej miske, dobre premiešajte, aby sa spojili.
- Pripravte si veku na chlebíčky.
- Každý plátok veky potrite vaječnou nátierkou.
Nátierka s vajíčkami a avokádom
Obvyklú vajíčkovú nátierku okoreňte pridaním krémového avokáda. Avokádo je lahodným a výživným doplnkom snáď každého pokrmu a vďaka jeho textúre si môžete tento recept vychutnať bez pridania majonézy!
Čo budeme potrebovať
- 1 stredný avokádo
- 3 natvrdo uvarené vajcia (nakrájané)
- 2 lyžice gréckeho jogurtu (kyslá smotana)
- 1 lyžička čerstvej citrónovej alebo limetkovej šťavy
- 1 lyžica mletého koriandra, petržlenovej vňate, kôpru alebo pažítky
- soľ
- korenie
Postup
- V strednej miske roztlačte avokádo a pridajte zvyšné ingrediencie a miešajte do krémova.
- Podávajte na mäkké veci.
Zobraziť viac receptov
Nátierka s vajcami a bez majonézy
Tento recept na vynikajúcu vajíčkovú nátierku môžete jesť každý deň. Je vyrobená iba zo zdravých ingrediencií s malým obsahom tukov a bude chutiť naozaj všetkým. Servírujte ich ako bodku na záver výdatného obeda alebo večere s týmito receptami na kapra.
Čo budeme potrebovať
- 4 veľké natvrdo uvarené vajcia
- 2 veľké bielky uvarené natvrdo
- 30 g jemne nakrájaného zeleru
- 2 zelené cibule (nakrájané na tenké plátky)
- 60 g gréckeho jogurtu
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate alebo kôpru
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1/2 lyžičky papriky
- soľ
- korenie
Postup
- Nakrájajte natvrdo uvarené vajcia a bielky. Vajcia môžete nechať na väčšie kúsky alebo nakrájať nadrobno.
- Pridajte zeler, zelenú cibuľku, grécky jogurt, petržlen alebo kôpor, horčicu, citrónovú šťavu a papriku.
- Miešajte, aby sa spojili, potom pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Šunková nátierka s vajíčkom
Tento úžasný recept na vajíčkovú nátierku so šunkou na chlebíčky nielen, že skvele chutí, ale je aj nízkorozpočtový. A to sa naozaj hodí obzvlášť v období Vianoc, kedy sa peniaze veľa utrácajú! Vianočnú šunku si môžete vychutnať aj inak ako v nátierke, pochutnajte si na nej ako v amerických filmoch.
Čo budeme potrebovať
- 6 natvrdo uvarených veľkých vajec
- 120 g šunky (nakrájané na kocky)
- 30 g jemne nakrájaného zeleru
- 1 lyžica nadrobno nakrájanej cibule
- 60 g majonézy
- 2 lyžičky horčice
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
Postup
- Zmiešajte vajcia, šunku, zeler, cibuľu, majonézu, horčicu, soľ a korenie.
- Nátierkou potrite pripravené plátky veky.
Tuniaková nátierka s vajíčkom
Pripravte si tento jednoduchý recept na vajíčkovú nátierku s tuniakom len za 10 minút! Je krémová, lahodná a ideálna na prípravu keď dôjdu zásoby alebo vás prepadne nečakaná sviatočná návšteva.
Čo budeme potrebovať
- 110 g majonézy
- 15 g dijonskej horčice
- 15 g petržlenu
- lyžička papriky
- konzerva tuniaka
- 25 g zeleru (jemne nakrájaného)
- 30 g kyslej uhorky (jemne nasekanej)
- 30 g červenej cibule
- 50 g kukurice
- 4 veľké vajcia natvrdo (nakrájané na kocky)
- soľ
- korenie
Postup
- V strednej miske vidličkou rozšľahajte majonézu, horčicu, petržlenovú vňať a papriku.
- Pridajte tuniaka, zeler, uhorky a cibuľu.
- Vmiešajte vajcia.
Pretože na Vianoce rýb nie je nikdy dosť, nemali by vám uniknúť tieto netradičné recepty na kaprie ikry. Už ste ich ochutnali?
Ako ozdobiť chlebíčky s vaječnou nátierkou?
Pridajte trochu čerstvej zeleniny, aby ste dodali chlebíčkom viac farieb a kontrastu. Môžete použiť napríklad tenké plátky uhorky, cherry paradajky, petržlen alebo jarnú cibuľku.
Na ozdobu chlebíčkov môžete použiť čerstvé bylinky, ako je koriander, bazalka alebo petržlenová vňať. Jednoducho rozotrite nátierku na chlebíček a posypte ju jemne nasekanými bylinkami.
Ak chcete pridať chlebíčkom trochu pálivosti, môžete na vrchol nátierky pridať jemne nasekanú papriku alebo chilli.
Môžete pridať aj rôzne druhy posypu, ktoré dodajú chlebíčkom textúru a chuť. Napríklad môžete použiť praženú cibuľku, nasekané oriešky (napríklad vlašské orechy, lieskové orechy alebo mandle) alebo sypané semienka ako sezamové semienka alebo chia.