Originálny Silvester v podaní údeného lososa na chlebíčkoch! Vychutnajte si ich s našimi receptami

Naše recepty na chlebíčky s údeným lososom vytvoria perfektné pohostenie na každú novoročnú párty.

Sú chutné, jedinečné a originálne.

Vyskúšajte všetky naše varianty a vyberte si tú svoju.

A ozdobte si ich podľa tipov uvedených na konci článku.

Chlebíčky s údeným lososom a uhorkou

Losos na veci je skvelý nielen na pikniky, ale hlavne na vianočné párty. Pochutnajte si aj natomto recepte na jednohubky s lososom . Sú výborné!

Čo budeme potrebovať

  • 250 g smotanového syra
  • 100 g údeného lososa
  • 16 tenkých plátkov uhorky
  • Šťava z 1/4 citróna

Postup

  • Veku namažte tenkou vrstvou smotanového syra.
  • Potom na každý plátok položte štvrtinu údeného lososa a 4 plátky uhorky.
  • Vytlačte citrónovú šťavu a zľahka s ňou pokropte lososa.
Zdroj: nerdswithknives.com

Lososové chlebíčky s kozím syrom

Tento recept je ozvláštnený kozím syrom ochutený pažítkou, kaparmi a červenou cibuľkou.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g údeného lososa
  • 100 g mäkkého kozieho syra
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžica pažítky nasekané nadrobno
  • ½ červenej cibule nakrájanej na tenké plátky
  • 2 lyžice microgreens
  • 2 lyžice kapary
  • čerstvá citrónová šťava
  • soľ
  • korenie

Postup

  • V mise kuchynského robota zmiešajte kozí syr, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Rozmixujte do hladka.
  • Na každý chlebíček pridajte štedrú vrstvu nátierky z kozieho syra a navrch dajte plátok údeného lososa.
  • Pridajte kapary, tenké plátky červenej cibule a mikrogreens.
  • Zakončite troškou čierneho korenia a šťavou z čerstvého citróna.

Že syra nie je nikdy dosť? To máte pravdu, preto by vám nemali ujsť tieto jednoduché recepty na syrové guličky . Pochutnajte si na nich!

Lahodný chlebíček s údeným lososom ozdobený kaparmi a cibuľou.
Zdroj: heavenlyhomecooking.com

Údený losos na avokádovej nátierke

Krémové avokádo dodá tomuto receptu na chlebíček s údeným lososom dokonalú textúru, ktorú si vychutná skutočne každý bez rozdielu veku. A čo ešte bude chutiť všetkým? Napríklad jeden z týchto receptov na najlepšie silvestrovské jednohubky !

Čo budeme potrebovať

  • 80 g majonézy
  • 1 šalotka (nakrájaná nadrobno)
  • 1 lyžica kapary
  • 1 lyžica nasekaného kôpru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 avokádo (nakrájané na plátky)
  • 20 g miešaných šalátových listov
  • 200 g údeného lososa
  • 1/2 uhorky

Postup

  • Zmiešajte majonézu, šalotku, kapary, kôpor a citrónovú šťavu v malej miske.
  • Na veku natrite majonézovú zmes.
  • Ozdobte avokádom, listami šalátu, lososom a uhorkou.

Tieto chlebíčky si nemusíte vychutnávať len na Silvestra, ale napríklad aj ako výbornú bodku za skvele stráveným Štedrým dňom pri vianočnom stromčeku, ktorý je ozdobený úžasnými ozdobami na stromček . Napríklad ako sú tie, v našej recenzii.

Avokádo na chlebíčku s lososom a cibuľkou.
Zdroj: foolproofliving.com

Chlebíček s tvarohovým základom a údeným lososom

Tento typ novoročného občerstvenia s vysokým obsahom bielkovín s lososom a tvarohovým syrom je rýchly a chutný. Skúste namiesto lososa pridať varené a olúpané krevety.

Čo budeme potrebovať

  • 100 g tvarohu
  • 100 g údeného lososa
  • citrónová šťava
  • 1 lyžička najemno nasekané čerstvé pažítky
  • čierne korenie
  • 25 g žeruchy

Postup

  • Namažte chlieb tvarohom.
  • Navrch dajte údeného lososa a trochu citrónovej šťavy.
  • Posypte pažítkou a korením.
  • Podávajte s žeruchou.
Opečený chlebíček s tvarohovým základom a s lososom.
Zdroj: foodiecrush.com

Najlepšie ozdoby na chlebíček z údeného lososa

Tenké plátky čerstvého citróna dodajú chlebíčkom s údeným lososom sviežosť, zároveň vytvoria pekný farebný kontrast a pridajú kyslú chuť, ktorá ladí s lososom.

Sviežo odtrhnuté žihľavy sú tradičnou ozdobou na tento typ chlebíčkov. Ich jemné zelené listy tvoria pekný kontrast a taktiež pridávajú mierne horkú chuť.

Pre elegantnú prezentáciu môžete na lososa pridať malé množstvo kaviáru . Tieto ozdoby dodajú luxusný vzhľad a pridajú bohatú, slanú chuť.

Na vrch chlebíčka môžete pridať trochu kyslej smotany. To zdôrazní krémovú textúru a poskytne mierne kyslú chuť, ktorá vyvažuje lososa.

Jemne nasekaná petržlen alebo koriander , to sú obľúbené ozdoby, ktoré chlebíčkom dodávajú sviežu zelenú farbu a pridávajú bylinkovú chuť.

Ak chcete pridať trochu chrumkavosti, môžete ozdobiť chlebíčky plátky reďkoviek alebo kúsky uhorky .

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavriet reklamu