Vyskúšajte naše recepty na sladké košíčky z tyčinky Margot. Chutia fantasticky!

Už ste vyskúšali si upiecť túto delikatesu?

Naše recepty na košíčky Margot už na vás čakajú.

Poďte sa s nami do nich pustiť!

Sú jednoduché a úplne neodolateľné.

A nezabudnite vyskúšať aj náš malý tip, ktorý nejdete na konci článku.

Košíčky Margot s kokosom a malinovým džemom

Tieto košíčky s kokosovou a malinovou marmeládou a tyčinkou Margot si zamilujete nielen vy, ale každý komu túto dobrotu naservírujete. Rovnako ako tieto rožky s kokosom !

Čo budeme potrebovať

  • 2 vajcia
  • 115 g cukru
  • 60 g rozpusteného masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 180 g nesladeného, strúhaného kokosu
  • malinový džem
  • 1 tyčinka Margot
  • lístkové cesto

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Rozvaľkajte cesto na pomúčenej ploche.
  • Z cesta vykrájajte 24 koliesok, ktoré umiestnite do formičky na košíčky alebo do muffinovej formy.
  • Rozklepnite vajcia. Potom pridajte cukor, rozpustené maslo, vanilku a kokos.
  • Pridajte nastrúhanú tyčinku Margot a premiešajte.
  • Na dno každého košíčka pridajte trochu malinového džemu.
  • Naplňte košíčky asi do 3/4 kokosovou náplňou.
  • Pečte asi 20 až 25 minút, kým nie je vrch ľahko dozlatista.
Košíčky naplnené krémovou náplňou s kokosom a posypané opečeným kokosom.
Zdroj: kneadsomesweets.com

Čokoládové košíčky s Margot

Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potrebuje iba 7 ingrediencií. Chuť je taká krémová a lahodná, že si nikto neuvedomí, že táto dobrota je bezlepková a vegánska.

Čo budeme potrebovať

  • 140 g celých mandlí
  • 90 g mandľovej múky
  • 2 lyžice čistého javorového sirupu
  • 40 g kokosového oleja (rozpusteného)

Na náplň a polevu

  • 240 g horkosladkej čokolády (nahrubo nasekané)
  • 100 g tyčinky Margot (nastrúhané)
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 400 ml kokosového mlieka
  • hrsť nesladeného kokosu, mandle, štipka morskej soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 °C.
  • V mixéri zmiešajte mandle a mandľovú múku, kým nie sú mandle nasekané nahrubo.
  • Pridajte javorový sirup a rozpustený kokosový olej.
  • Mixujte, kým sa zmes nespojí.
  • Cesto vtlačte do formičiek na košíčky.
  • Pečte 10–12 minút do svetlo zlatistej farby.
  • Pri pripravovaní náplne nechajte mierne vychladnúť.
  • Do strednej misy pridajte nasekanú čokoládu a nastrúhanú tyčinku.
  • Navrch pridajte javorový sirup.
  • V malom hrnci na strednú teplotu priveďte do varu kokosové mlieko.
  • Akonáhle sa varí, pridajte čokoládovú zmes.
  • Miešajte, kým sa úplne nespojí a nebude hladká.
  • Nalejte náplň do korpusov na košíčky.
  • Navrch dajte strúhaný kokos, plátky mandlí a morskú soľ.
  • Voľne zakryte a dajte do chladničky na 3-4 hodiny.
  • Po úplnom stuhnutí podávajte.

K Vianociam kokos neodmysliteľne patrí, rovnako ako sviatočná výzdoba! Tie najkrajšie vianočné dedinky nájdete u nás v recenzii! Vylaďte si váš domov do posledného detailu.

Zdroj: flickr.com

Tartaletky s margotkovým pudingom

Ak hľadáte niečo rýchlejšie na prípravu, potom vyskúšajte tieto jednoduché recepty na guličky z kokosu , chutia ako pravé Rafaelo.

Čo budeme potrebovať

  • 115 g strúhaného kokosu
  • 2 veľké vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g nastrúhané tyčinky Margot
  • 240 ml plnotučného mlieka
  • 75 g hustej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¼ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky muškátového orieška
  • lístkové cesto

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Na pomúčenom povrchu rozvaľkajte cesto do kruhu a vykrájajte niekoľko koliesok, ktoré budete vkladať do formičiek na košíčky alebo do formy na muffiny.
  • Ľahko košíčky potrite maslom, zakryte alobalom, naplňte sušenými fazuľami a pečte 30 minút.
  • Opatrne odstráňte fóliu a závažie a pokračujte v pečení, ďalších 5–10 minút.
  • Znížte teplotu v rúre na 165 °C a rozložte strúhaný kokos na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte za častého miešania, aby sa nepripálil, 5–10 minút, kým nebude kokos svetlo zlatohnedý.
  • Vyberte a zvýšte teplotu rúry späť na 180 °C.
  • V strednej miske šľahajte vajcia a cukor, kým sa nespoja.
  • Potom vmiešajte mlieko, smotanu, vanilkový extrakt, soľ, nastrúhanú tyčinku a muškátový oriešok.
  • Nakoniec vmiešajte opečené kokosové lupienky.
  • Náplň pridajte do korpusov a pečte 40–50 minút.
  • Košíčky s Margot nechajte vychladnúť pri izbovej teplote po dobu 1 hodiny, potom dajte do chladničky, aby pečivo stuhlo.
vypečený košíček plný lahodnej náplne z kokosu a tyčinky.
Zdroj: thehappyfoodie.co.uk

Tip ako košíčky s tyčinkou Margot vyšperkovať

Chcete urobiť vianočné pečivo o niečo lepšie a zaujímavejšie? Pridajte do receptu na košíčky Margot trochu citrónovej alebo pomarančovej kôry!

Pridaním trochy tejto prísady dodá vášmu cukroví osviežujúcu a aromatickú chuť. Stačí jemne nastrúhať kôru z citróna alebo pomaranča a pridať ju do náplne.

Príjemná vôňa a chuť citrusovej kôry sa skvele doplní s tradičnými vianočnými korením.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavriet reklamu