Originálne recepty na vianočné pusinky s kokosom. Toto musíte vyskúšať!

Vytvoriť perfektné pusinky z bielkov je hotové kulinárske umenie.

Tieto ľahké, vzdušné a sladké kúsky sú obľúbené po celom svete au nás často nechýbajú ani na vianočnú tabuľu.

My sme si pre vás tentoraz pripravili luxusné recepty na kokosové pusinky 6x inak, ktoré si zamilujú malí aj veľkí stravníci pre ich úžasnú vôňu, chuť aj textúru.

Dovoľte nám ukázať vám, ako na to!

Vianočné kokosové pusinky

Dokonalé snehové pusinky s kokosom sú nádherné a lahodné cukrovinky na každý vianočný stôl. Môžete si ich ozdobiť podľa svojej voľby. Krásne vyzerajú napríklad posypané bielymi, striebornými a medenými perličkami, ktoré im dodávajú šik a elegantný vzhľad.

Budete potrebovať:

  • 300 g práškového cukru
  • 150 g vaječných bielkov (približne 5 stredných vajec)
  • 6 lyžíc strúhaného kokosu
  • posypky na ozdobu (voliteľne)

Postup:

  • Práškový cukor dajte do zapekacej misky a vložte do rúry rozohriatej na 220 stupňov Celzia zhruba na 5 minút, kým nebude cukor horúci, ale nie úplne rozpustený.
  • Vyberte cukor z rúry a okamžite začnite šľahať bielky vo veľkej mise.
  • Akonáhle bielky vytvoria tuhé špičky, zvýšte rýchlosť šľahača na maximum a po lyžiciach pridávajte teplý cukor.
  • Vždy než pridáte ďalšiu lyžicu cukru, uistite sa, že bielky opäť tvoria tuhé vrcholy.
  • Akonáhle do zmesi pridáte všetok cukor, pridajte strúhaný kokos a ešte 5 minút šľahajte na najvyšší stupeň, aby boli bielky husté, pevné a lesklé.
  • Zmesou naplňte cukrárske vrecko av spodnej časti vrecka vyrežte veľký otvor.
  • Na veľký plech pomocou malého množstva pusiniek prilepte papier na pečenie.
  • Na papier na pečenie opatrne tvorte malé pusinky.
  • Voliteľne posypte posypkami vhodnými do rúry (tj také, ktoré sa v rúre nerozpustia).
  • Pusinky pečte v strede rúry po dobu 30 – 45 minút pri 100 stupňoch Celzia alebo kým sa pusinky nedajú odlepiť z papiera na pečenie bez toho, aby na ňom zostala ich spodná časť.
  • Pred konzumáciou nechajte úplne vychladnúť.
  • Užite si to!
Snehové pusinky s kokosom ozdobené perličkami a servírované na servírovacom podnose.
www.supperinthesuburbs.com

Santove pusinkové čiapočky

Týmto cukrovinkám ohromíte nejedného hosťa! Nielenže nádherne vyzerá, ale ešte lepšie chutí. A pritom je také jednoduché na prípravu. Presvedčte sa sami.

Budete potrebovať:

  • 4 veľké vaječné bielky
  • 1 štipka soli
  • ½ lyžičky vínneho kameňa
  • 1 šálka práškového cukru
  • červené gélové potravinárske farbivo
  • 280 g bielej čokolády, jemne nasekané
  • 1 a ½ šálky strúhaného kokosu

Postup:

  • Rozohrejte rúru na 110°C a vyložte 2 veľké plechy papierom na pečenie.
  • Pomocou elektrického šľahača šľahajte bielky a soľ vo veľkej mise pri stredne vysokej rýchlosti, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy, 5 až 7 minút.
  • Pridajte vínny kameň, zvýšte rýchlosť na vysokú a postupne pridávajte po 1 lyžici cukor.
  • Medzi každým pridaním cukru počkajte 4 až 5 sekúnd, pokiaľ pusinky nevytvoria tuhé lesklé vrcholy.
  • Preložte 1/3 šálky pusiniek do malého cukrárskeho vrecka s guľatou špičkou.
  • Nechajte šľahač zapnutý a do zvyšných pusiniek pridajte potravinárske farbivo.
  • Preneste červenú zmes do veľkého zdobiaceho vrecka s veľkou hviezdicovou špičkou.
  • Na pripravené plechy nanášajte čiapočky vo vzdialenosti cca 4 cm od seba.
  • Na vrchol každej čiapočky naneste trochu bielych pusiniek (pozri foto nižšie).
  • Pečte v predhriatej rúre (v polovici pečenia otočte) cca 60 až 65 minút.
  • Nechajte úplne vychladnúť na plechu.
  • Akonáhle pusinky vychladnúť, rozpustite bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre.
  • Ponorte spodný centrimeter každej čiapočky do rozpustenej čokolády, straste prebytok a potom okamžite obaľte kokosom.
  • To isté urobte s bielym vrškom čiapky.
  • Preneste späť na plechy vyložené papierom na pečenie a nechajte stuhnúť.
  • Nechajte si chutiť!
Vianočné pusinky v tvare čiapočiek Santa Clausa na tanieriku.
www.today.com

Vianoce patria medzi najčarovnejšie obdobie v roku. Tú pravú vianočnú atmosféru často dotvárajú aj maličkosti. Rozmanité svietiace dekorácie patria medzi najobľúbenejšie vianočné výzdobu. Premýšľate, aké si tento rok zaobstaráte? Načerpajte inšpiráciu v našej recenzii vianočných svetelných dekorácií !

Keto pusinky s kokosom

Aj dietári si u nás prídu na svoje. Tento recept na snehové kokosové pusinky je totiž nízkosacharidový a tak si ho môžete užiť úplne bez výčitiek.

Budete potrebovať:

  • 3 bielky, izbové teploty
  • ½ šálky práškového erytritolu
  • ⅓ šálky strúhaného kokosu (bez pridaného cukru)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky kokosového extraktu
  • ¼ lyžičky vínneho kameňa
  • štipka soli

Postup:

  • Predhrejte rúru na 110°C.
  • Do čistej a suchej misy stolného mixéra pridajte bielky a šľahajte, kým nebudú mať mäkké vrcholky.
  • Pridajte vínny kameň a pomaly šľahajte, kým nebudete mať tuhé špičky.
  • Pridajte soľ a vanilkový a kokosový extrakt.
  • Šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Vmiešajte strúhaný kokos.
  • Cesto naberajte dvoma lyžicami a nanášajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte 30-40 minút alebo do mierne zlatistej farby.
  • Rúru vypnite a nechajte pusinky ešte hodinu v rúre odležať.
  • Skladujte pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe po dobu 2 – 5 dní.
Snehové pusinky v mištičke.
www.ketocookingchristian.com

Zlepované snehové pusinky

Tak toto je úplná delikatesa! Snehové pusinky s kokosom plnené nadýchanou šľahačkou a brusnicami bude milovať celá vaša rodina.

Budete potrebovať:

  • 3 veľké vaječné bielky
  • 120 g cukru krupica
  • 75 g práškového cukru, preosiateho
  • ½ lyžičky kukuričnej múky
  • ½ lyžičky bieleho vínneho octu
  • 1 vanilkový struk (rozpoľte ho pozdĺžne a semienka vyškriabte)
  • 45 g strúhaného kokosu
  • 200 g čerstvých brusníc
  • 75 ml pomarančovej šťavy
  • 150 ml smotany na šľahanie

Postup:

  • Predhrejte rúru na 120˚C.
  • 2 veľké plechy vyložte papierom na pečenie.
  • V čistej mise šľahajte pomocou elektrického šľahača bielky, štipku soli a 75 g práškového cukru, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
  • Pridajte krupicový cukor a šľahajte pri vysokej rýchlosti 3-4 minúty, kým sa nevytvorí veľmi hustá, lesklá pusinka.
  • Pridajte kukuričnú múku, ocot a vanilkové semienka.
  • Krátko prešľahajte, aby sa všetko rovnomerne spojilo.
  • Lyžicou nalejte polovicu pusiniek do zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou (prípadne môžete použiť na tvorbu pusiniek 2 čajové lyžičky).
  • Na plechy naneste asi 60 mini pusiniek (30 na plech).
  • 30 g sušeného kokosu rovnomerne rozotrite na vršky pusiniek.
  • Pečte 50 – 60 minút, plechy v polovici vymeňte, kým nebudú pusinky pevné na dotyk.
  • Vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte pusinky vo vnútri, kým nevychladnú.
  • Medzitým vložte brusnice do hrnca spolu s pomarančovou šťavou, vanilkovým strukom a zvyšnými 45 g krupicového cukru.
  • Za častého miešania priveďte do varu a varte 15 minút, kým zmes nezhustne.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Zo zmesi vyberte vanilkový struk.
  • Jemne ušľahajte smotanu a vmiešajte do nej zvyšných 15 g kokosu.
  • Pusinky k sebe prilepte smotanou a brusnicovou zmesou.
  • Pusinky obložíme spolu so smotanou a brusnicami.
  • Podávajte, kým pusinky nezmäknú.
  • Nezlepené pusinky vydržia vo vzduchotesnej nádobe 1 týždeň.
Snehové pusinky s kokosom plnené nadýchanou šľahačkou a brusnicami.
www.waitrose.com

Vianočná otváracia doba sa výrazne líši od bežných dní. Preto sme si pre vás pripravili prehľadné informácie o otváracej dobe obchodov na Vianoce . Nakúpte s predstihom a vyhnite sa zbytočnému stresu a preplneným obchodom!

Vianočné pusinky s kokosom, mandľami a bielou čokoládou

Úžasné pusinky s domácou mandľovou múkou, namočené v bielej čokoláde a obalené strúhaným kokosom majú úplne dokonalú textúru aj chuť. To jednoducho musíte vyskúšať!

Budete potrebovať:

  • 4 bielky, izbové teploty
  • 240 g preosiateho práškového cukru
  • 80 g mandlí natural
  • 350 g kvalitnej bielej čokolády na varenie
  • 250 g strúhaného kokosu

Postup:

Príprava mandlí a cukru:

  • Predhrejte teplovzdušnú rúru na 200°C.
  • Na plechu vyloženom papierom na pečenie pečte mandle v rúre cca 5 minút, kým nebudú zlatohnedé a ľahko aromatické.
  • Dávajte na ne dobrý pozor, pretože sa ľahko spáli.
  • Po vychladnutí veľmi jemne nasekajte alebo rozdrvte v kuchynskom robote.
  • Hlboký pekáč vyložte papierom na pečenie a nasypte doň cukor.
  • Pečte 5 minút, kým sa okraje nezačnú rozpúšťať.
  • Vyberte cukor z rúry a znížte teplotu na 100 °C.

Príprava snehových pusiniek:

  • Vytrite misku mixéra.
  • Vlejte bielky a šľahajte na nízku rýchlosť 2 minúty, kým sa nevytvoria malé bublinky.
  • Zapnite šľahač na strednú/vysokú rýchlosť a šľahajte 5–8 minút, kým sa nevytvoria veľmi tuhé špičky.
  • Nechajte šľahač zapnutí a postupne po lyžiciach pridávajte cukor.
  • Medzi každým pridaním dobre prešľahajte, aby sa cukor rozpustil.
  • Akonáhle je všetok cukor zapracovaný, pokračujte v šľahaní ďalších 5-7 minút, kým sa cukor nerozpustí.
  • To zistíte tak, že skúsite vziať trochu pusiniek medzi palec a ukazovák a premnete.
  • Pokiaľ cítite cukor, pokračujte v šľahaní, kým nebude zmes hladká a lesklá.
  • Pomocou veľkej špachtle veľmi jemne vmiešajte rozdrvené mandle do pusiniek.
  • Jemne lyžicou naberajte pusinky do veľkého zdobiaceho vrecka s guľatou tryskou s priemerom 1 cm a nanášajte pusinky na vyložený plech.
  • Ak chcete mať približne 40 pusiniek, priemer základne pusinky by mal byť asi 4-5 cm.
  • Pri nanášaní pusiniek držte trysku blízko plechu a pri stlačení ju mierne zdvihnite, aby pusinka mohla vytvoriť vrchol.
  • Pusinky pečte 45 minút až 1 a 1/2 hodiny, v závislosti na vašej rúre, kým sa nezdajú byť chrumkavé a ľahko zlaté.
  • Skúste jednou pusinkou jemne poklepať o plech.
  • Pokiaľ znie duto, vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte v rúre pomaly vychladnúť.

Príprava čokolády:

  • Nalámanú bielu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Neustále zoškrabujte čokoládu zo stien misky, aby sa nepripálila.
  • Akonáhle je takmer všetka čokoláda rozpustená, stiahnite ju z ohňa a pokračujte v miešaní, kým sa úplne nerozpustí.
  • Čokoládu nechajte mierne vychladnúť, asi 5 minút.
  • Základ vychladnutých pusiniek ponorte do čokolády a jemne nimi pretrepte.
  • Môžete ich ponoriť tak hlboko, ako chcete.
  • Potom jemne ponorte každú pusinku do kokosu tak, aby priľnul k bielej čokoláde.
  • Obalené pusinky vráťte na čerstvo vyložené plechy a nechajte vychladnúť, kým čokoláda nestuhne.
  • Dobrú chuť!
Pusinky s domácou mandľovou múkou, namočené v bielej čokoláde a obalené strúhaným kokosom.
www.oneperfectmess.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na vianočné pusinky z mandlí . Určite si pochutnáte!

Pusinky s čokoládovým krémom a kandizovaným kokosom

Týmito nádhernými pusinkami urobíte pred svojou rodinou aj hosťami veľkú parádu. Krehučké pusinky sú zlepené lahodným čokoládovým krémom a obalené domácim kandizovaným kokosom, ktorý si zvládne pripraviť úplne každý.

Budete potrebovať:

Na pusinky:

  • 2 bielky
  • 130 g práškového cukru
  • 1 lyžička kakaového prášku, preosiateho

Na čokoládový krém:

  • 60 g 70% čokolády
  • 2 lyžice smotany
  • 275 ml šľahačky

Na ozdobu:

  • 225 g strúhaného kokosu
  • 10 lyžíc základného cukrového sirupu

Postup:

Kandizovaný kokos:

  • Predhrejte rúru na 120°C.
  • Kokos premiešajte so sirupom, aby bol dobre obalený.
  • Rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte, kým kokos prestane byť mokrý, občas vidličkou kokos premiešajte.
  • Nechajte vychladnúť.

Pusinky:

  • Predhrejte rúru na 150°C.
  • Vyložte dva plechy papierom na pečenie.
  • V čistej mise elektrického mixéra vyšľahajte všetok práškový cukor s bielkami.
  • Šľahajte na plnú rýchlosť, kým zmes nevytvorí tuhé špičky.
  • Jemne primiešajte kakaový prášok a preložte do zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou.
  • Tvarujte malé špicaté tvary a pečte 45 minút alebo kým nestuhnú, nebudú chrumkavé a ľahko sa neodlepia od papiera na pečenie.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Ďalej si pripravte čokoládový krém.
  • Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Keď je čokoláda rozpustená, stiahnite ju z ohňa a vmiešajte 2 lyžice smotany a premiešajte, aby vznikla hladká lesklá ganache.
  • Do ganache v troch fázach opatrne vmiešajte šľahačku.
  • Pokiaľ to neurobíte opatrne, studená šľahačka spôsobí, že ganache zhustne a vytvorí pruhy v celom kréme.
  • Čokoládový krém nalejte do čistého zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou.
  • Na základ jednej snehovej pusinky naneste malé množstvo čokoládového krému a priklopte ďalšou pusinkou.
  • Okraj všetkých zlepených pusiniek obaľte kandizovaným kokosom tak, aby sa prilepil na čokoládový krém, ktorý sa vytlačí zo stredu.
  • Pusinky naaranžujte na pekný stojan a podávajte s jemne ušľahanou smotanou.
Krehučké pusinky zlepené lahodným čokoládovým krémom a obalené domácim kandizovaným kokosom.
www.ballymaloe.ie

Prinášame vám aj všetky potrebné informácie o predaji kaprov . Kde kúpiť toho najlepšieho? Za koľko kapra zaobstarať a ako vybrať správnu veľkosť? To všetko a oveľa viac sa u nás dozviete.

TIpy na tie najlepšie pusinky

Prinášame vám niekoľko tipov, ako si pripraviť tie najvymazlenejšie pusinky a to úplne jednoducho!

  • Používajte čerstvé bielky . Staré bielky sa môžu zraziť, keď sa k nim pridajú ďalšie ingrediencie.
  • Používajte vajcia izbovej teploty . Studené vaječné bielky majú tendenciu zmenšovať objem pusiniek.
  • Nikdy nedovoľte, aby sa žĺtok dostal do bielkov .
  • Vaječné bielky neprešľahajte . Keď chcete šľahať bielky, vždy najskôr zapnite šľahač na nízku až strednú rýchlosť. Šľahajte ich do peny a až potom zvýšte rýchlosť na stredne vysokú a potom na vysokú. Pokiaľ sa na začiatku bielky ušľahajú príliš rýchlo, štruktúra peny nebude taká pevná a neskôr bielky nebudú vyšľahané tak, ako by mali.
  • Na začiatku šľahania je možné do zmesi pridať malé množstvo vínneho kameňa alebo octu , čo pomôže stabilizovať penu a zníži pravdepodobnosť, že sa bielky zrazia.
  • Vždy najprv vyšľahajte penu a až potom začnite pomaly pridávať cukor .
  • Nepoužívajte plastové misky .
  • Pusinky pečte pri nízkych teplotách , pretože majú tendenciu rýchlo hnednúť. Odporúčame 95°C po dobu 1 hodiny alebo do zaschnutia. Čas závisí od veľkosti pusinky.
  • Upečené pusinky po upečení nechajte v rúre , aby pomaly vychladli a nepopraskali.
  • Upečené pusinky by mali byť skladované vo vzduchotesných nádobách bez vlhkosti. Obvykle vydrží v mrazničke až mesiac.

A ako sa vám naše dnešné recepty na vianočné kokosové pusinky páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavriet reklamu